Switch Career

Ben je klaar om je carrière een welverdiende impuls te geven? Hoe klinkt een volledig verzorgde carrièreswitch naar een branche met meer dan voldoende perspectief? Jij maakt de keuze, brengt de ambities en de brains en natuurlijk de frisse zin in een nieuw carrièreplan. Wij doen wat we altijd doen: ondersteunen en ontzorgen in alles wat je nodig hebt om te slagen als professional. Switch Career schoolt jou on the job om naar een een carrière in business change management, data & IT of actuarieel. Met opleidingen, coaching en volop fun tijdens onze talrijke evenementen. Klaar voor de (her)start?

Feiten en cijfers

32-40 uren per week
Medior;Senior
Reisbereid naar randstad
Korte versie Lange versie

Wat bieden we jou?

 • Salaris vanaf €2654,-
 • Mobiliteitsbudget
 • Vast contract
 • Ontwikkel mogelijkheden
 • People Manager
 • Werken voor toonaangevende organisaties

Wat verwachten we van jou?

 • Motivatie tot omscholen
 • Betà mindset

Het ontwikkeltraject met Switch Career

Een goed georganiseerde carrièreswitch ziet er zo uit:

 • Een inspirerende onboarding, inclusief koffie met de directie, Disc-workshop, kennismaking met onze opleidingen en mogelijke opdrachten en natuurlijk bijpraten met nieuwe collega’s
 • Meteen aan de slag bij een opdrachtgever
 • Right away relevante vakinhoudelijke opleidingen, zoals Excel/VBA, SQL en PowerBI

Jouw ontwikkeling met Switch Career

Switch Career is een omscholingstraject voor professionals met enige of ruime werkervaring. Je begint bij House of Bèta ‘from scratch’. Maakt niet uit, vinden we juist leuk. Jouw ambitie en vurige wens om het te maken in een van onze bèta-domeinen business change management, data & IT of actuariaat zijn de basis voor het slagen van jouw traject. Want dat is waar het talent van de toekomst zich bevindt.

Opleidingen en vaardigheidstrainingen met Switch Career

Een carrièreswitch is een combinatie van werken, reflecteren en leren. Onze opleidingen en vaardigheidstrainingen zijn daarom een belangrijk onderdeel van jouw Switch-avontuur naar de wereld van business change management, data & IT of actuariaat. De House of Bèta Academy beschikt over een complete opleidingsstraat met alle vakinhoudelijke opleidingen en vaardigheidstrainingen die jij nodig hebt. Van programmeertraining in Python en opleidingen project- en procesmanagement tot management development cursussen.

Veelgestelde vragen

Wat houdt SWITCH Career in?

SWITCH Career is voor wat wij noemen ‘opnieuw-starters’. Professionals die werkervaring hebben en bewust kiezen voor een carrière in een nieuw vakgebied. Je hebt bijvoorbeeld een technisch beroep gehad, bent werkzaam in de kunst- en cultuursector of maakt graag de overstap vanuit het onderwijs. Met SWITCH Career bieden we je een omscholingsprogramma waarin je na een korte onboarding meteen begint met werken. Na verloop van tijd specialiseer je je in een van de perspectiefrijke specialisatierichtingen, bijvoorbeeld business change management, data & IT of actuarieel.

Met welke vooropleiding kom ik aanmerking voor SWITCH Career?

SWITCH Career is voor ‘opnieuw-starters’. Je vooropleiding is dus niet van belang. Of je nu een wo-studie Archeologie hebt gedaan en nu in de HR werkt, of een opleiding Dans en nu in de theaterwereld. Wij komen graag met je in contact als je openstaat voor een kantoorbaan met zekerheid, perspectief en goede arbeidsvoorwaarden.

Is er een leeftijdsgrens om je te laten omscholen via SWITCH Career?

De gemiddelde SWITCH Career-kandidaat is tussen de 26 en 36 jaar. Dan blijken professionals het vaakst de overstap te willen maken naar een nieuwe carrière. Ben jij jonger of ouder, maar denk jij wel over de juiste motivatie, ervaring en competenties te beschikken voor een carrière binnen de financiële dienstverlening. En heb jij er veel zin om nieuwe kennis te ontwikkelen via trainingen en opleidingen? Dan komen we graag met je in contact om jouw verhaal te horen. We laten jouw potentieel liever niet onbenut.

Jouw
Groeipad

Korte versie Lange versie

Junior SPECIALIST

Oriëntatiefase
 • Eerste opdracht in financiële dienstverlening
 • Datasteward
 • Servicedesk IT
 • Performance center

Medior specialist

Specialisatiefase
 • Data analist
 • Business analist
 • Tester

Senior specialist

Vakspecialist
 • Data modelleur
 • SAS-expert
 • Data scientist
 • Actuaris

Principal Consultant

Consultancy en advies
 • Consultant binnen jouw specialisatie

Waar je gaat werken

Als onderdeel van House of Bèta zit je niet vast aan één opdrachtgever, maar ga je aan de slag voor meerdere bekende namen in de financiële-, energie-,(semi-)publieke sector. Je krijgt de unieke kans om in korte tijd verschillende toonaangevende bedrijven te leren kennen. Daardoor ontdek je razendsnel welk type bedrijf het beste bij jou past en wordt het veel makkelijker om de juiste keuze te maken voor het vervolg van je carrière.

Katie Putzes

Technisch Specialist Microsoft

"Tijdens mijn traineeship Business IT heb ik ontdekt hoe binnen verschillende organisaties en afdelingen klantdata en bedrijfsprocessen gebruikt en verbeterd worden."

Sollicitatie
Proces

Korte versie Lange versie

1

Sollicitatie via de website

Via onze site kun je solliciteren met je CV of je LinkedIn-pagina. Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters contact met je op!

2

Telefonische screening

Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters telefonisch contact met je op voor een kennismaking!

3

Kom op gesprek

We nodigen je graag uit voor een gesprek met één van onze recruiters. Het is een wederzijdse kennismaking: jij vertelt over jezelf en wij over het traject dat we aanbieden. Tijdens dit gesprek maak je ook meteen kennis met een People Manager. We hebben het dan over jouw ontwikkeling, je ambitie en de mogelijkheden bij House of Bèta.

4

Arbeids-voorwaarden

Zijn jullie beide positief? Dan ontvang je ons arbeidsvoorwaardenpakket! Samen met de recruiter plan je een telefonische afspraak in waar je al je eventuele vragen kunt stellen.

5

Gefeliciteerd!

Jij bent een echte HoB’er. We gaan direct aan de slag om de eerste stappen in jouw carrière te zetten, en je gaat starten in onze introductie!

Dit is jouw tijd

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Dan kun je twee dingen doen. Solliciteren met de solliciteerbutton, of contact opnemen met Sja Lin Chow voor meer informatie.

Solliciteer nu Solliciteer mobiel

E-mailalert

Wil je de nieuwste vacatures van deze zoekopdracht in je mail ontvangen? Schrijf je in voor de e-mailalert!

"*" geeft vereiste velden aan