SWITCH Career

Carrièreswitch maken? Start opnieuw met SWITCH Career?

Toe aan een carrière met een toekomst? Met SWITCH Career school je je als ervaren professional met nul ervaring alsnog om naar de Data & IT-branche. The future is technology. IT en kunstmatige intelligentie bepalen steeds vaker hoe en hoe snel onze samenleving, onze financiële sector, onze overheid en het bedrijfsleven veranderen. Met SWITCH Career kies je voor een carrière waarmee je op de hoogte bent en blijft. Wil jij klaar zijn voor het nieuwe werken (en leven)? SWITCH it up met SWITCH Career.

SWITCH Career

Direct salaris

Vast contract

Onbeperkt opleidingen

Eigen carrièrecoach

Van baan wisselen in de hoogste versnelling

Met SWITCH Career blijf je dat regelmatig doen. Natuurlijk wel vanuit dezelfde comfortabele House of Bèta mobile. Als expert in het aanbieden en ontwikkelen van traineeships begrijpen we de waarde van werken en opleiden als geen ander. We zien dat professionals zich dubbel zo snel ontwikkelen door onze combinatie van opdrachten, scholing en coaching. Je verkent organisaties, ontdekt nieuwe en unieke kwaliteiten bij jezelf en bouwt een netwerk. Voordelen waar de je rest van je (werkend) leven iets aan hebt.

PMO

Product owner

Business analist

(Business) Process manager

Actuarieel analist

Cyber security specialist

Data analist

IT-specialist

SOLLICITEREN VOOR SWITCH CAREER

SWITCH Career is voor wat wij noemen ‘opnieuw-starters’. Professionals die werkervaring hebben en bewust kiezen voor een carrière in een nieuw vakgebied. Je hebt bijvoorbeeld een technisch beroep gehad, bent werkzaam in de kunst- en cultuursector of maakt graag de overstap vanuit het onderwijs. Met SWITCH Career bieden we je een omscholingsprogramma waarin je na een korte onboarding meteen begint met werken. Na verloop van tijd specialiseer je je in een van de perspectiefrijke specialisatierichtingen, bijvoorbeeld business change management, data & IT of actuarieel.

FAQ

Wat houdt SWITCH Career in?

SWITCH Career is voor wat wij noemen ‘opnieuw-starters’. Professionals die werkervaring hebben en bewust kiezen voor een carrière in een nieuw vakgebied. Je hebt bijvoorbeeld een technisch beroep gehad, bent werkzaam in de kunst- en cultuursector of maakt graag de overstap vanuit het onderwijs. Met SWITCH Career bieden we je een omscholingsprogramma waarin je na een korte onboarding meteen begint met werken. Na verloop van tijd specialiseer je je in een van de perspectiefrijke specialisatierichtingen, bijvoorbeeld business change management, data & IT of actuarieel.

Met welke vooropleiding kom ik aanmerking voor SWITCH Career?

SWITCH Career is voor ‘opnieuw-starters’. Je vooropleiding is dus niet van belang. Of je nu een wo-studie Archeologie hebt gedaan en nu in de HR werkt, of een opleiding Dans en nu in de theaterwereld. Wij komen graag met je in contact als je openstaat voor een kantoorbaan met zekerheid, perspectief en goede arbeidsvoorwaarden.

Heb ik werkervaring nodig om voor het SWITCH Career-programma te kunnen solliciteren?

Voor het SWITCH Career-programma is werkervaring een vereiste. Je hebt dus ervaring met fulltime werken, je wilt alleen graag in een andere sector aan de slag. SWITCH Career voorziet hierin. De werkervaring hoeft niet opgedaan te zijn binnen de financiële dienstverlening of een andere specifieke branche. Sterker nog: voor professionals met werkervaring in de financiële sector is er NEXT Career. En voor starters (afgestudeerde kandidaten zonder werkervaring) bieden wij verschillende traineeships aan. Kom je niet in aanmerking voor een traineeship of NEXT Career, dan is de kans groot dat de SWITCH Career-route wel bij jou past.

Is er een leeftijdsgrens om je te laten omscholen via SWITCH Career?

De gemiddelde SWITCH Career-kandidaat is tussen de 26 en 36 jaar. Dan blijken professionals het vaakst de overstap te willen maken naar een nieuwe carrière. Ben jij jonger of ouder, maar denk jij wel over de juiste motivatie, ervaring en competenties te beschikken voor een carrière binnen de financiële dienstverlening. En heb jij er veel zin om nieuwe kennis te ontwikkelen via trainingen en opleidingen? Dan komen we graag met je in contact om jouw verhaal te horen. We laten jouw potentieel liever niet onbenut.

Krijg ik direct betaald als ik instroom in het SWITCH Career-programma?

SWITCH Career bestaat uit twee weken onboarding, waarna je zo snel mogelijk als consultant aan je eerste opdracht begint. Je begint dan met ‘werken’, dus je krijgt ook vanaf de start van je opdracht betaald. Na het doorlopen van je maand proeftijd bij House of Bèta gaat bovendien jouw contract voor onbepaalde tijd in, ben je in vaste dienst van House of Bèta en dus verzekerd van de voordelen van werken bij House of Bèta.

Wat gebeurt er als mijn ‘omscholing’ klaar is?

De eerste fase van jouw omscholing vink je af na de onboarding. Met het Wft Basis-diploma heb je namelijk een ‘startbewijs’ om bij al onze opdrachtgevers aan de slag te kunnen. Met deze bevoegdheid op zak kun je jouw ontdekkingstocht beginnen. Je maakt je eerste meters bijvoorbeeld op de front office van Rabobank, als klantadviseur bij a.s.r. of als junior pensioenspecialist bij Nationale-Nederlanden. Natuurlijk blijf je jezelf daarna bijscholen met relevante inhoudelijke cursussen en vaardigheidstrainingen op het gebied van communicatie, projectmanagement of IT.

Welke kosten maak ik zelf tijdens het SWITCH Career-programma?

Met SWITCH Career ga je een commitment aan voor langere termijn. Daarom krijg je direct een vast contract en neemt House of Bèta de opleidingskosten voor zijn rekening. Ook naar kosten gemaakt tijdens de onboarding, bijvoorbeeld reiskosten en lunch, heb je geen omkijken. Je blijft ook tijdens de rest van je carrière profiteren van een onbeperkt opleidingsbudget en van je eigen mobiliteitsbudget. Overige kosten die je maakt, zoals voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of tijdens je opdracht kunnen eenvoudig digitaal worden gedeclareerd.

Bij wie kom ik in dienst als ik kies voor SWITCH Career?

Als je succesvol solliciteert voor SWITCH Career kom je in vaste dienst van House of Bèta. Je wordt als consultant gedetacheerd bij onze opdrachtgevers, maar bent contractueel verzekerd van onder andere salaris en mobiliteitsbudget bij House of Bèta. Als werknemer van House of Bèta geniet je bovendien ook de andere voordelen en word je uitgenodigd voor de jaarlijkse wintersport, Pre-Summer Party, meerdere pubquizzen per jaar en andere bedrijfsevenementen.

Welke vaardigheden zijn belangrijk om te slagen in het programma?

Voor SWITCH Career hoef je niet over een relevante vooropleiding of werkervaring te beschikken. Wel is het belangrijk dat je de Nederlandse taal in woord en geschrift voldoende beheerst om professioneel te kunnen communiceren en dat je over een aantal belangrijke basiscompetenties- en eigenschappen beschikt. Je bent digitaal vaardig, hebt een pro-actieve werkhouding en beschikt over een enthousiaste en nieuwsgierige instelling.

Wat is Wft Basis?

Veel van onze opdrachtgevers zijn actief binnen de financiële sector. Om bij een van deze banken, verzekeraars of pensioenfondsen aan de slag te kunnen moet je soms beschikken over het vakbekwaamheidsdiploma Wft Basis. De Wft Basis wordt aangeboden door de House of Bèta Academy en kan afhankelijk van jouw eerdere ervaring en ambities interessant zijn om te halen. Uiteraard ligt de focus bij NEXT Career op opleidingen in de richting van business change management, data & IT of actuarieel.