Veelgestelde Vragen

Het traineeship

1. Wat is een traineeship?

De term traineeship gebruiken we om twee redenen. Ten eerste weten starters die op zoek zijn naar een baan waarin de verdere ontwikkeling van kennis en vaardigheden centraal staat ons hierdoor beter te vinden. Ten tweede gebruiken we de term traineeship om aan te geven dat je als starter in verschillende keukens gaat kijken. Dit blijf je ook na je traineeship doen bij House of Bèta. We noemen het dan ook weleens legaal jobhoppen.

2. Ik ben geïnteresseerd in een traineeship. Wat moet ik weten?

Overweeg je te solliciteren voor een traineeship in de richting van data, IT of het actuariaat? Dan ben je bij House of Bèta aan het goede adres. Verdiep je in de verschillende bèta-traineeships die op onze vacaturepagina staan. Of neem contact op met een van onze recruiters voor een vrijblijvende kennismaking. Zij vertellen je graag nóg meer over de mogelijkheden. Goed om te weten is dat je na het instromen binnen een traineeship start in de oriëntatiefase en samen met je People Manager je eigen specialisatie kunt vormgeven. Denk dus goed na over je keuze, maar weet dat bijsturen altijd mogelijk is.

3. Wat levert een traineeship bij House of Bèta mij op?

Een traineeship bij House of Bèta levert je een fulltime baan op in een vakgebied dat ook de komende jaren nog volop in ontwikkeling is. En jij ontwikkelt je continu mee, dankzij een onbeperkt budget voor opleidingen. Ook wanneer jij als zij-instromer helemaal geen bèta-studie hebt gedaan maar je wel graag richting het (business) IT, data of actuariële werkveld laat bijscholen. Daarnaast kun je de volgende voordelen verwachten:

 •  Maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van €2.972,- i.c.m. eigen vervoer of €2.747,- mét leaseauto (en zonder eigen bijdrage)
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard, deelscooter of €225,- bruto vergoeding! Tussentijds switchen mogelijk!
 • Een verhoging van het bruto maandsalaris van maximaal €325,- na jaar 1 en €433,- na jaar 2 (inclusief 8,33% vakantiegeld)
 • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen
 • Maandelijks €15,- internetvergoeding (netto)
 • Een eigen Career Coach en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen, bijscholing voor jouw ontwikkeling!
 • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende namen binnen en buiten de financiële dienstverlening!

4. Kan ik een traineeship bij House of Bèta doen als ik geen it-opleiding heb gedaan?

Dat kan zeker! Solliciteer dan op het traineeship IT zonder Vooropleiding in IT. Een passende vooropleiding is dus geen vereiste. Enige affiniteit met IT is natuurlijk wel wenselijk. Deel jouw verhaal en motivatie met ons en we denken graag met je mee.

5. Wat is mijn salaris gedurende het traineeship?

Als trainee en Junior Specialist begin je op een startsalaris van €2.972,- (inclusief 8% vakantiegeld) i.c.m. eigen vervoer. Als je een leaseauto zonder eigen bijdrage wil rijden, is je maandsalaris €2.747,-.

Afhankelijk van je ontwikkeling, jouw succes bij je opdrachtgevers en de door jou afgeronde opleidingen groeit je salaris snel mee. Geen ongemakkelijke gesprekken over salarisverhogingen. Jouw prestaties leveren immers direct iets op.

Na één jaar word je bruto maandsalaris met €325,- verhoogd en na twee jaar met €433,-  én na jouw 1e jaar tot 8% bonus bij excellent presteren en ontwikkelen. Dat betekent dat wanneer je eigen vervoer regelt, je gemiddeld €2.972,- bruto per maand verdient in jaar 1 en € 3.524,- per maand in jaar 2 inclusief de variabele bonus van max. 8%.

Kies jij voor een lease auto? Dan verdien je gemiddeld €2.747,- bruto per maand in jaar 1 en €3.299,- per maand in jaar 2 inclusief de variabele bonus van max. 8%. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de cao van ons moederbedrijf Talent&Pro.

6. Hoe maak ik een keuze uit de traineeships die er zijn?

Je hebt de keuze uit zes startrichtingen bij House of Bèta. Deze traineeships geven je een idee van de specialisatiemogelijkheden binnen ons bedrijf. Vind jij een combinatie van operatie en IT interessant? Kies dan voor het traineeship Business IT. Ga jij graag met de verwerking en analyse van informatie aan de slag? In het traineeship Data Science ga jij aan de slag met de tools en technieken die daarvoor bestaan. Voel jij je helemaal thuis in de wiskundige berekeningen? Dan is het traineeship Actuarieel Rekenaar iets voor jou. Je laten omscholen in een van deze richtingen? Kies dan voor het traineeship IT zonder vooropleiding in IT. De mogelijkheden kun je bekijken op de pagina met al onze traineeships. Elk traineeship bestaat uit een oriëntatiefase van ongeveer twee jaar, waarna jij je gaat specialiseren met onze opleidingsstraat en via zwaardere opdrachten.

7. Een traineeship bestaat uit een oriëntatie- en specialisatiefase. Hoe zit dat?

Elk traineeship bij House of Bèta bestaat uit twee verschillende fases, de oriëntatie-en specialisatiefase. In de oriëntatiefase krijg jij ongeveer twee jaar de tijd om je te oriënteren binnen de wereld van IT, Data en het Actuariaat en uiteindelijk een specialisatie kiezen.  Onafhankelijk van welk traineeship jij kiest zal je beginnen met dezelfde opleidingen. Dit zijn bijvoorbeeld Excel/VBA, Python, SQL en Power BI. Maar afhankelijk van je ambitie ga je door met opleidingen die jij graag wil leren.

Vanaf je derde jaar zit je in de specialisatiefase en werk je als consultant binnen jouw gekozen domein/specialisatie Dit betekent dat je bijvoorbeeld als Data Analist werkt als de specialisatie Data hebt gekozen. In deze fase is het doen van opleidingen nog steeds belangrijk en blijft de People Manager aan je verbonden om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

De sollicitatieprocedure

8. Ik heb een traineeship gekozen: hoe solliciteer ik?

Je kunt solliciteren door op de solliciteerbutton van het gekozen traineeship te klikken. Vul vervolgens het digitale sollicitatieformulier in en upload je cv. In plaats van direct solliciteren kun je op elke traineeship-pagina ook kiezen voor een ‘vrijblijvende kennismaking’ met een van onze Corporate Recruiters. We zijn altijd op zoek naar (verborgen) bèta-talent!

9. Ik ben aangenomen bij House of Bèta. Wat gebeurt er nu?

Gefeliciteerd! Je bent aangenomen en kunt gelijk je startdatum afstemmen met de recruiter van dienst. Je begint sowieso met een onboarding, waarin je nader kennismaakt met House of Bèta. Ook maak je kennis met de Account Managers en People Managers en volgt een aantal gave trainingen. Omdat we onderdeel zijn van Talent&Pro opereren veel van onze opdrachtgevers binnen de financiële sector. Daarom is het handig dat onze specialisten beschikken over basiskennis van deze branche. Dankzij het Wft-diploma, dat jij behaalt tijdens de onboarding, beschik jij hierover en ben jij helemaal klaar voor de start!

De opleidingsmogelijkheden

10. Welke opleidingen kan ik volgen binnen mijn traineeship?

De T&P Academy is verantwoordelijk voor de coördinatie van alle kennisopleidingen en vaardigheidstrainingen binnen Talent&Pro. In de eerste twee jaar van jouw carrière bij House of Bèta zijn de opleidingen en trainingen uit onderstaande opleidingsstraat in ieder geval mogelijk. Onze opleidingsstraten worden regelmatig geactualiseerd, zodat de opleidingen die onze specialisten volgen aansluiten op de behoefte van de markt.

Opleidingen


11. Wat zijn Wft’s?

Bij een aantal traineeships kom je de afkorting Wft tegen. Dat staat voor Wet op het financieel toezicht. Als onderdeel van Talent&Pro detacheren wij veel van onze specialisten bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Professionals die bij deze financiële instellingen actief zijn dienen te beschikken over deze vakbekwaamheidsdiploma’s. Als “HoB’er” ben jij daar straks niet alleen een van. Jij gaat ze uiteindelijk ook met jouw bèta-brein bedienen in de rol van data-analist, business analist, risk manager, programmeur, scrum master, tester of in een van de andere specialisatierollen die binnen House of Bèta mogelijk is. Daarom is het handig dat jij ook kennis hebt van het inhoudelijke werk wat medewerkers van deze financiële instellingen doen. Het zou dan ook zomaar zo kunnen zijn dat jij op de afdeling Hypotheken, Compliance, Schadeverzekeringen of Pensioenen gaat starten tijdens jouw traineeship. Hierbij komt jouw Wft-kennis goed van pas!

12. Wat betekent een werk- en ontwikkeltraject voor jou?

Na de sollicitatieprocedure volgt de zoektocht naar een leerzame eerste opdracht. Al vanaf jouw start bij House of Bèta houden we de aanvragen die bij ons binnenkomen nauwlettend in de gaten voor een passende uitdaging. Zodra Matching, Sales en jouw eigen People Manager een passende opdracht voor jou hebben gevonden ga jij op intake bij de klant. In overleg met deze opdrachtgever wordt jouw startdatum bepaald. Gefeliciteerd, je eerste opdracht is een feit!

De opdrachten

13. Hoe word ik voorgesteld bij de opdrachtgever?

Na de sollicitatieprocedure volgt de zoektocht naar een leerzame eerste opdracht. Al vanaf jouw start bij House of Bèta houden we de aanvragen die bij ons binnenkomen nauwlettend in de gaten voor een passende uitdaging. Zodra Matching, Sales en jouw eigen People Manager een passende opdracht voor jou hebben gevonden ga jij op intake bij de klant. In overleg met deze opdrachtgever wordt jouw startdatum bepaald. Gefeliciteerd, je eerste opdracht is een feit!

14. Bij welke opdrachtgevers ga ik aan de slag in het traineeship?

House of Bèta heeft veel klanten in de financiële wereld, maar is ook daarbuiten actief. Zo kun je aan de slag bij Rabobank of ING, maar zit je ook een keer bij Eneco of Scotch & Soda op het hoofdkantoor. Op onze homepage en de pagina’s van onze traineeships vind je de namen en logo’s van meer opdrachtgevers.

15. Wie bepaalt welke opdracht ik ga doen tijdens mijn traineeship?

Welke opdrachten jij doet hangt van een aantal dingen af, waarbij de fase van jouw ontwikkeling een belangrijke factor is. Als junior draai je vaak mee in de operatie bij onze opdrachtgevers om te leren werken, systemen en mensen te ontdekken en zo de basis te leggen voor de extra waarde die jij als slimme bèta toe gaat voegen.  Waar jouw traineeship je naartoe leidt hangt verder af van jouw ontwikkelfase en het advies van jouw People Manager en Account Manager. Daarbij wordt ook gekeken naar persoonlijkheid, ambitie en cultuurmatch met de opdrachtgever. Waar mogelijk kijken jullie natuurlijk ook naar praktische zaken als reistijd.

16. Wat houdt de evaluatiecyclus in?

Jouw ontwikkeling bij de opdrachtgever wordt gevolgd door middel van een evaluatiecyclus. De evaluatiecyclus gaat in het bijzonder om jouw ontwikkeling binnen je opdracht. Het kan hierbij zowel gaan om opdrachtspecifieke vaardigheden als om een stukje ontwikkeling dat je vanuit je eigen ambitie bij elke opdracht wilt realiseren.

17. Hoe ziet de evaluatiecyclus op opdracht eruit?

Elke nieuwe opdracht start je met een ‘opdrachtdefinitie’. Samen met de Account Manager en de klant bespreken jullie wat je wilt leren en bereiken tijdens de betreffende opdracht. Deze doelen bespreek je elke drie maanden tijdens een tussentijdse evaluatie met de opdrachtgever. Na elke opdracht volgt een eindevaluatie. De invulling van dit proces verschilt per opdracht, per fase en per specialist en dient primair om jouw ontwikkeling goed vorm te geven. Dat betekent dat vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken naar jouw voortgang als specialist.

De doorgroeimogelijkheden

18. Hoe weet House of Bèta of het goed gaat op opdracht bij de klant?

Je People Manager bezoekt je in ieder geval elke zes weken op opdracht. Daarnaast begin je elk jaar met een plangesprek, waarin je jouw ontwikkeldoelen voor dat jaar vastlegt. Halverwege het jaar voer je een voortgangsgesprek. Aan het eind van het jaar maak je tijdens het beoordelingsgesprek de balans op. Als het goed is heb je daarmee meteen meer dan voldoende input voor het volgende plangesprek! Over de evaluatiecyclus lees je meer onder vraag 15 en 16.

19. Wanneer sluit ik mijn Oriëntatiefase af?

Je begint je carrière bij House of Bèta als junior specialist. De volgende twee jaar bevind jij je in de oriëntatiefase. In deze periode doe je ervaring op bij een of meerdere opdrachtgevers. Tegelijkertijd volg je een aantal verplichte en zelfgekozen opleidingen aan onze Academy. Je maakt bijvoorbeeld kennis met Agile Scrum Foundation, VBA, Data Science Fundamentals en een programmeertaal. Aan het eind van deze twee jaar heb je leren werken en een voorlopige keuze gemaakt voor een van de specialisaties actuariaat, risk, data, development of project/procesmanagement. De oriëntatiefase sluit je af met een presentatie.

20. Wat komt er na de Specialisatie-fase?

Nóg verder doorgroeien? Zelfs als specialist in je vakgebied kun je bij House of Bèta nog een volgende stap maken. Het hoogste haalbare heb je bereikt als Principal. Om deze stap te kunnen maken bestaan strenge criteria die netjes zijn vastgelegd in ons personeelshandboek. Als Principal binnen House of Bèta ben je bij opdrachtgevers werkzaam als specialist, senior consultant of vervul je rollen op het gebied van management of projectmanagement. De Principal heeft visie, coacht (junior) specialisten, kan aansturen als dat nodig is en draagt kennis over. Daarnaast beschikt de Principal over een eigen netwerk om opdrachten te verwerven. Als Principal lever je dus ook een bijdrage aan de ontwikkeling van onze hele organisatie!

21. Hoe ver kan ik doorgroeien in salaris?

Als Junior Specialist begin je op een startsalaris van €2.972,- ,- (inclusief 8% vakantiegeld) i.c.m. eigen vervoer. Als je een leaseauto zonder eigen bijdrage wil rijden, is je maandsalaris €€2.747. Afhankelijk van je ontwikkeling, jouw succes bij je opdrachtgevers en de door jou afgeronde opleidingen groeit je salaris snel mee. Een verhoging van het bruto maandsalaris met €300,- na jaar 1 en €400,- na jaar 2 én jaarlijks tot 8% bonus bij excellent presteren en ontwikkelen.

  • Dat betekent dat wanneer je eigen vervoer regelt, je gemiddeld €3.075,- bruto per maand verdient in jaar 1 en 3.424,- per maand in jaar 2
  • Kies jij voor een lease auto? Dan verdien je gemiddeld €2.850,- bruto per maand in jaar 1 en €3.199,- per maand in jaar

 

 

Solliciteren

Hoe ver jij het gaat schoppen bij House of Bèta? Daar kom je maar op een manier achter: solliciteren op een van onze traineeships. En wie weet ben jij over een paar jaar Principal en een echt voorbeeld voor de consultants binnen jouw unit.

Blijf je ontwikkelen bij House of Bèta