Martijn zit helemaal op zijn plek bij House of Bèta. In de afgelopen twee jaar heeft Martijn veel mensen leren kennen en probeert hij met veel activiteiten mee te doen, daar haalt hij veel energie uit! Verder bespreekt Martijn zijn persoonlijke doelen met ons en ziet hij zichzelf de aankomende jaren graag nog verder leren binnen House of Bèta.
Hi Martijn, kan je jezelf eens voorstellen?
Ik ben Martijn, 28 jaar en kom oorspronkelijk uit Vogelenzang. Op dit moment woon ik in Nieuwegein. In mijn vrije tijd ben ik vooral actief bezig met allemaal verschillende sporten. Ik heb jarenlang gevoetbald, maar door een enkel blessure gaat dat steeds lastiger. Gelukkig heb ik nog genoeg andere hobby’s waar ik mijn energie in kwijt kan. Hardlopen, klimmen, wakeboarden, mountainbiken of wielrennen. Allemaal sporten die ik af en aan probeer te doen.
Tijdens mijn studententijd heb ik Bewegingswetenschappen gestuurd en toen is mijn interesse voor data begonnen. In mijn laatste twee jaar van de opleiding heb ik stagegelopen bij Feyenoord. Hier heb ik mij vooral beziggehouden met de data van spelers. Heel interessant en supervet om mijn eerste werkervaring op te doen bij zo’n grote voetbalclub.
Hoe ben je bij House of Bèta terechtgekomen?
Tijdens mijn afstudeerstage kreeg ik steeds meer interesse om verder in de data aan de slag te gaan. Na mijn stage ging ik op zoek naar een traineeship voor Data Science en zo kwam ik bij House of Bèta terecht. Uiteindelijk vond ik de vacature via LinkedIn.
Wat gaf de doorslag om deze keuze te maken?
Echt het traineeship zelf. Zonder werkervaring binnenrollen en hier werkervaring opdoen. Ook al heb je twee jaar kennis opgedaan, veel werkgevers zien stages niet als werkervaring. House of Bèta gaf in het begin al duidelijk aan hoe de werkwijze is tussen House of Bèta en de consultants. Je hebt alles zelf in de hand. Wil je het op normaal tempo doen? Doe je het op een normaal tempo. Heb je zin om wat sneller te gaan? Dan ga je sneller.
“Aantrekkelijk om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan.”
Met welke persoonlijke doelen ben op dit moment bezig?
Soms wil ik te veel doen voor anderen en dat ik mezelf dan wegcijfer. Dan help ik diegene wel, maar uiteindelijk krijg ik er niks voor terug. Iets te groen soms. Daardoor loop ik zelf kansen mis of heb ik zelf minder tijd om aan mijn eigen ontwikkeling te werken. Een stukje timemanagement is ook belangrijk voor me. Ik doe veel en soms is het indelen van de dagen/weken met alles wat daarbij komt kijken een uitdaging.
Ik ben een vroege vogel. Start graag tussen 7 en 8 uur op. Ben ik ook weer eerder klaar. Dat helpt zeker om mijn dagen beter in te vullen. Dan heb je net iets langer in de eindmiddag en meer tijd in de avond. Kan je na een werkdag even relaxen, rustig eten en dan alle tijd om te sporten of te studeren in de avond. Sporten doe ik zeker drie à vier keer in de week en de andere twee dagen wel aan de studie. Dus dat vroeg opstaan en beginnen werkt goed voor mij.
Ook wil ik mijn kennis vergroten in de data-analyse. Ik ben nog lang niet op het punt waar ik wil zijn, dus dat is wel een goede motivatie. Om dat te bereiken heb ik veel trainingen nodig en ben ik nog van plan om allerlei cursussen te volgen. Uiteindelijk met het doel om op korte termijn een opdracht als Data Analist in een junior functie te kunnen bemachtigen.
Waar komt jouw motivatie vandaan?
Elke dag leer ik wel iets. Zolang ik dat heb, dan blijft het mij motiveren om weer een werkdag te beginnen. Voornamelijk als ik weet dat ik data-analyses mag draaien. Dan kom ik blij m’n bedje uit en ga ik lekker aan de slag. Natuurlijk heb je soms van die dagen dat je er minder zin in hebt.
Als je dan een iets minder spannende dag hebt, dan merk ik wel dat ik aan het einde van de dag meer energie heb om nog te studeren. Dus soms zijn iets mindere spannende dagen ook prima. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.
“Ik zie mezelf nog graag in dit mooie kantoor rondlopen. Uiteraard tegen die tijd in een medior of senior rol als Data Analist.”
Waarin kan jij je onderscheiden?
Ik denk dat ik best goed mijn mannetje kan staan. Twee jaar in de voetbalwereld gewerkt en dat is natuurlijk een alfacultuur, waarbij er veel echo’s rondlopen. Dan moet je ook wel tegen kritiek kunnen. Ook heb ik geleerd om de moeilijke materie in Jip en Janneke taal uit te leggen. Het overbrengen van data naar spelers of mensen uit de staf moet je proberen om het zo simpel mogelijk over te brengen. Hier begon ik als persoon mezelf al echt te ontwikkelen. Voorheen was ik iemand die de kat uit de boom keek en een beetje op de achtergrond bewoog. Dat heb ik in de afgelopen periode wel kunnen omzetten in het makkelijker mengen van groepen en mezelf sneller aanmelden voor activiteiten.