Bij House of Bèta geloven we dat je ook goed kunt zijn in IT als je geen bèta-studie hebt gedaan. Een bèta is iemand die een neusje voor cijfers en kwantitatieve data heeft. Die van puzzelen houdt, heel erg nieuwsgierig is en snel dingen oppikt en -pakt. Dat is precies waar het bedrijfsleven behoefte aan heeft. Slimme professionals, die werkprocessen snel doorgronden, ontleden en bedenken hoe ze met IT-systemen die processen efficiënter kunnen maken. Als zij-instromer in de IT lever jij de ambitie, verzorgt House of Bèta de opleidingen en opdrachten voor jou als young IT-professional en bepalen we samen het tempo van jouw ontwikkeling.

Het ontwikkeltraject in het traineeship IT

Het traineeship IT zonder vooropleiding in IT rust op drie pijlers:

 • Kennismaking met House of Bèta, collega’s en ons opleidingsaanbod tijdens de onboarding
 • Toffe startersopdrachten op het snijvlak van Business en IT. Daar ga jij leren in de praktijk
 • Ons Brain Development Lab, waar jij de technische theorie onder de knie gaat krijgen en onbeperkt vaardigheidstrainingen kunt volgen

De opdrachten: doorgroeien naar IT professional
Leren in de schoolbanken is enorm kostbaar, maar soms is het beter om te leren in de praktijk. Dat doe je met ons traineeship IT zonder vooropleiding IT. Op opdracht bij bekende klanten als ING, Achmea en PGGM ga jij jouw affiniteit met techniek verder vormgeven. Dagelijks komen bij ons aanvragen binnen voor rollen als junior applicatiebeheerder, medewerker Servicedesk IT, data analist en business analist. Wij matchen jou op het juiste moment in je ontwikkeling met de juiste functie.
Ben je na de eerste IT-opdrachten goed bekend met de materie en klaar voor jouw volgende stap als bèta professional? Dan groei je door richting een functie als scrummaster, robotics engineer, functioneel beheerder BIS of front-end developer.

De opleidingen voor jou als trainee IT
Via ons Brain Development Lab ga jij de theorie leren die nodig is voor jouw professionele ontwikkeling als IT’er. Als bèta talent haal jij je ITIL certificaat en word je getraind in TMap Test Engineer, Access, Database Fundamentals, Python of Querying SQL Server. Qua vaardigheidstrainingen kun je Effectief Communiceren, Excel – VBA en Personal Development verwachten. Een traineeship bij House of Bèta is pittig, maar leerzaam. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een masteropleiding te volgen!

De coaching van jouw People Manager
Hoe snel jij groeit bepaal jij, in overleg met jouw eigen People Manager. De People Manager is de rode draad in jouw carrière als IT-professional bij House of Bèta. Hij of zij regelt vanaf jouw indiensttreding op de achtergrond alles wat met jouw ontwikkeling te maken heeft. Talentmanagement is waar onze People Managers in zijn gespecialiseerd. Reminders appen voor de pub quiz, jaarlijkse ski-trip, summerschool of verschillende teamuitjes doen ze er graag bij

Wat bieden we onze Bèta’s?

 • Startsalaris van € 2.100,- bruto (op basis van 40 uur per week), een bonusregeling én vakantiegeld
 • Een salaris dat snel met je meegroeit
 • Direct een vast contract
 • Coaching van een People Manager. Waar en wanneer je het nodig hebt
 • Brede doorgroeimogelijkheden met ruimte voor jouw ontwikkeling
 • Een leaseauto met bijbehorende tankpas voor zakelijk én privé gebruik

Wat vragen we van onze Bèta’s?

 • Hoogopgeleid: onlangs een hbo- of wo-studie afgerond
 • Ziet jouw papiertje niet als plafond, maar als opstapje naar nog mooiere ontwikkelkansen
 • Nauwkeurig, analytisch en toekomstgericht
 • Enthousiast over detachering en flexibel inzetbaar
 • Woonachtig of van plan te gaan wonen in de Randstad

Werk maken van deze vacature?

Solliciteer op het traineeship IT zonder vooropleiding in IT en vertel ons waarom jij de geschikte kandidaat bent. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via tobias.weier@houseofbeta.nl of 088 – 170 14 00.

Solliciteer nu Of maak eerst vrijblijvend kennis

Dit bieden we jou

 • Een People Manager als persoonlijke mentor
 • Onbeperkt opleidingen via onze eigen Academy
 • Startsalaris van € 2.100,-
 • Extra bonusregeling
 • Goed gezelschap van andere Beta’s
 • Auto van de zaak

Contact onze recruiter

Tobias Weier

Corporate Recruiter

Ik ben Francis

Als trainee zonder vooropleiding in de IT ga jij de IT-processen voor Francis leren stroomlijnen
Ik ben Francis, teamleider bij het klantencentrum van een webwinkel. Ik geef leiding aan een team dat dagelijks data monitort: surfgedrag, verkoopcijfers en trends tijdens het online winkelen. Op sommige momenten kunnen we het data-aanbod nauwelijks aan. Vanuit de klantenservice is de wens ontstaan om inzichtelijk te krijgen wat de piekmomenten qua telefonie zijn en over welke onderwerpen de meeste vragen worden gesteld. Ik zoek iemand die daar data-geïnformeerd over kan adviseren en een verbeterproces en rapportage kan inrichten.

Als trainee IT zijn dit werkzaamheden die je uitvoert terwijl je werkt aan je professionele ontwikkeling:
 • Je leert producten en processen doorgronden bij verschillende organisatie
 • Je leert data analyseren en visualiseren
 • Je leert deze data begrijpelijk maken voor collega’s
 • Je leert een kei worden in IT: SQL, ITIL, VBA, TMA en DevOps zijn straks meer dan letters voor jou.

Je kan komen te werken bij o.a.

Solliciteren bij House of Beta, dit kan je verwachten!

1. Sollicitatie via de websiteSolliciteren

Via onze site kun je solliciteren met je CV of je LinkedIn-pagina. Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters contact met je op!

2. Telefonische screeningScreening

Samen met een van onze recruiters bespreek je het traineeship, jouw ambitie en motivatie. Zijn jullie allebei enthousiast? Dan plannen jullie een eerste sollicitatiegesprek!

3. Eerste gesprek met een Corporate Recruiter1e gesprek

Je gaat op sollicitatiegesprek bij een van onze recruiters. Naast natuurlijk de nodige vragen over jou, gaat hij of zij ook dieper in op het traject dat House of Beta aanbiedt.

4. Tweede gesprek met een People Manager2e gesprek

Zijn jullie beide enthousiast, dan volgt een tweede gesprek met de People Manager. In dit gesprek ga je dieper in op jouw ontwikkeling, ambitie en raakvlakken met House of Beta.

5. Telefonisch arbeidsvoorwaardengesprekArbeids- voorwaarden

Zijn jullie beide positief? Dan ontvang je ons arbeidsvoorwaardenpakket! Samen met de recruiter plan je een telefonische afspraak in waar je al je eventuele vragen kunt stellen.

Gefeliciteerd!

Jij bent een echte T&P’er. We gaan direct aan de slag om de eerste stappen in jouw carrière te zetten, en je gaat starten in onze introductie!

Work smart, play hard!

Bij House of Bèta gaan hard werken en lol maken hand in hand. De events die we organiseren maken jouw baan bij ons nóg leuker!

Bekijk de skitripvideo

House of Bèta: jouw ontwikkelomgeving

Onze Talenten en -Professionals voegen al meer dan twintig jaar waarde toe bij onze opdrachtgevers. Sinds 1999 onder de naam Talent&Pro. Sinds 2019 als de professionals van House of Bèta, waar de bèta's van Talent&Pro zijn ondergebracht om gerichter klant aan quant te koppelen.

House of Bèta: a Talent&Pro company!

House of Bèta is dus nog steeds sterk verbonden aan Talent&Pro. We bedienen net als Talent&Pro veel klanten in de financiële dienstverlening. Maar onderscheiden ons door een divers klantenbestand met opdrachtgevers uit de financiële dienstverlening, de energiesector, telecom en overheid. Net zoals Talent&Pro geloven we in de ontwikkeling van onze mensen, maar we onderscheiden ons door een focus op bèta-vaardigheden en -talenten.

Work smart, play hard

Ons motto is 'work smart, play hard'. Op de werkvloer dragen onze professionals bij aan slimme operationele en strategische oplossingen. Met onze jaarlijkse ski-trip, driemaandelijkse pub quiz, uitjes en unitavonden zorgen we ook voor voldoende 'play hard'!

Solliciteer direct

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Dan kun je twee dingen doen. Solliciteren met de solliciteerbutton, of contact opnemen met onze recruiter!

Solliciteer nu

Contact

Meer weten over onze organisatie, traineeships of diensten? Wij vertellen er graag meer over.

Stel je vraag

+31 (0)88 − 17 01 480

info@houseofbeta.nl
Utrecht Euclideslaan 2
3584 BN Utrecht
Delft Olof Palmestraat 14-18
(unit 4-5)
2616 LR Delft
Eindhoven Kastanjelaan 400
5616 LZ Eindhoven