#Nieuws | Veilig solliciteren ondanks corona? House of Bèta past sollicitatieproces traineeships aan!

Wij ontvangen wekelijks veel sollicitaties op onze traineeships van kandidaten die graag aan de slag willen met een traineeship van House of Bèta. Nu het coronavirus ook in Nederland vergaande maatregelen in het openbaar leven met zich meebrengt, informeren we sollicitanten graag over hoe wij als organisatie met de situatie omgaan.


Kan ik gewoon solliciteren op een traineeship van House of Bèta?

Ja, het is gewoon mogelijk om te solliciteren bij House of Bèta. Ons recruitmentteam, onze Academy en alle ondersteunende teams werken onverminderd door aan het leveren van de kwaliteit die kandidaten en opdrachtgevers van ons mogen verwachten.

Dit doen de teams zoveel mogelijk vanuit huis, zoals geadviseerd door het RIVM en het kabinet.

Wijziging in de sollicitatieprocedure

Zoals gezegd nodigen we je nog steeds van harte uit om te solliciteren op een van onze traineeships. Om zaken pragmatisch en doelmatig voor onze collega’s en kandidaten te houden zijn er wel een aantal belangrijke wijzigingen in de sollicitatieprocedure. Het doel is hiervan is natuurlijk de kans op verspreiding van het coronavirus te minimaliseren.

Beeldbellen voor het eerste gesprek, het tweede gesprek op kantoor

De telefonische screening die plaatsvindt na een ontvangen sollicitatie blijft gewoon intact. Op het moment dat de Recruiter een match ziet naar aanleiding van het cv, de motivatie en telefonische screening met de kandidaat volgt een uitnodiging om deel te nemen aan een eerste videogesprek. Hiervoor ontvang je een link, waarmee je op het afgesproken tijdstip via het web kunt videobellen. Bij een geslaagd eerste gesprek neemt de recruiter contact met je op om je te informeren over de eventuele voortzetting van de sollicitatieprocedure. Indien het eerste gesprek positief bleek, word je uitgenodigd voor een tweede gesprek met een People Manager. Dit gesprek vindt wel gewoon plaats op locatie. We vinden het namelijk wel belangrijk dat je voor indiensttreding een, onder de omstandigheden, optimaal beeld krijgt van jouw toekomstig werkgever! Hierbij nemen we vanzelfsprekend alle veiligheidsmaatregelen in acht, zoals voorgeschreven door het RIVM. Uiteraard blijven onze collega’s kandidaten begroeten met een warme kop koffie en een grote glimlach.

NB. Mocht voor het tweede gesprek reden zijn tot extra voorzichtigheid, bijvoorbeeld door aangescherpte maatregelen, gezondheidsklachten, of een persoonlijke voorkeur om het tweede gesprek ook op afstand te voeren, dan is dit ook zeker mogelijk.

Solliciteren

Wil jij dolgraag snel een goede start van jouw carrière realiseren? Bekijk dan ons traineeship-overzicht. Onze Corporate Recruiters kijken ernaar uit om met je te (video)bellen!

Contact

Meer weten over onze organisatie, traineeships of diensten? Wij vertellen er graag meer over.

Stel je vraag

+31 (0)88 − 17 01 480

info@houseofbeta.nl
Utrecht Euclideslaan 2
3584 BN Utrecht
Delft Olof Palmestraat 14-18
(unit 4-5)
2616 LR Delft