#Blog | Josselin Kooij: ‘Bij House of Bèta werken mensen die zich willen ontwikkelen’

Josselin Kooij volgt het traineeship Actuarieel Rekenaar van House of BètaJosselin Kooij (25) wilde graag via detachering werken om in korte tijd veel verschillende ervaringen op te doen. Na haar sollicitatie bij Talent&Pro in 2018 is ze nu werkzaam bij House of Bèta, het dochterlabel voor professionals die affiniteit hebben met data, IT en wiskunde: “Het is een geweldig bedrijf als je van nieuwe dingen ontdekken houdt.” In deze gastblog vertelt Josselin over haar sollicitatie, werkzaamheden en plannen voor de toekomst.

Na mijn bachelor en master wiskunde twijfelde ik over de baan die ik wilde. Via mijn studievereniging hoorde ik over Talent&Pro. Het bedrijf had een divers traineeship-aanbod, waarvan het Traineeship Actuarieel Rekenaar in het bijzonder mij boeide. Bij zowel Talent&Pro als House of Bèta volg je opleidingen om nog beter te worden in je vak, en word je getraind op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Ook het stukje detachering vond ik aantrekkelijk. Je leert veel doordat je ervaring opdoet bij verschillende bedrijven.

Werkzaamheden: risicoberekeningen maken voor banken en verzekeraars

Ik werd aangenomen voor het Traineeship Actuarieel Rekenaar. Tijdens de opdrachten houd je je tijdens het traineeship bijvoorbeeld bezig met risico-berekeningen. Bijvoorbeeld voor banken of verzekeraars, door rekening te houden met verschillende scenario’s. Het wordt ook wel ‘verzekeringswiskunde’ genoemd. Ingewikkeld werk, maar ik houd nu eenmaal van complexe zaken.

People Manager: een must voor persoonlijke ontwikkeling

Iedere trainee krijgt bij House of Bèta een People Manager, iemand die jou persoonlijk begeleidt. In het begin lijkt dat niet nodig kun je denken. “Hoezo moet ik mezelf persoonlijk ontwikkelen?” Nu, dik een jaar later, zie ik wel in hoe nuttig dit is in de praktijk. Mijn People Manager is voor mij een sparringpartner in zaken die ik lastig vind, in zaken die ik nog verder moet en wil ontwikkelen en in waar ik sta in mijn carrière.”

Eerste hulp bij problemen en vitaliteit!

Een mooi voorbeeld van de waarde van een People Manager is de start van mijn traineeship. Ik wilde toen liever niet praten over wat ik lastig vond, en vermeed de gevoelige onderwerpen en gesprekken. Totdat ik een keer onverwacht een conflict kreeg op opdracht met iemand omdat we elkaar verkeerd begrepen. Gelukkig hebben we dat goed uitgepraat, mede dankzij goede tips van mijn People Manager. Een neutrale blik van een professional die jouw belang voorop heeft staan én ervaring heeft in coachen in vergelijkbare situaties, dat helpt enorm. Maar ik kan haar ook inzetten voor andere zaken die invloed hebben op mijn werk en gezondheid. Ze hielp me bijvoorbeeld bij het aanvragen van aangepaste materialen vanwege mijn RSI.

Elke zes weken een coachgesprek

Het mooie is dat ik mijn People Manager ook zie als alles goed gaat. Ze is er niet alleen om brandjes te blussen. Elke zes weken hebben we een coachgesprek. Ik zou niet anders meer willen. Zij vecht voor mij, denkt met mij mee over opdrachten en opleidingen en wil het beste voor mij. Dat is in ieders belang. Als ik goed presteer of extra werkzaamheden op kan pakken door de motiverende gesprekken met mijn People Manager of de extra opleidingen die ik volg, is de opdrachtgever natuurlijk ook blij.

Werk en studie combineren in je eigen tempo

Als je bij House of Bèta werkt, volg je een vergelijkbaar traject als bij moederbedrijf Talent&Pro. De eerste twee jaar ben je Talent, daarna word je Pro. Wat je extra wilt leren, bepaal je in samenspraak met je People Manager. Zo heb ik inmiddels de opleiding Actuarieel Rekenaar afgerond met een aantal extra vakken. Overdag werk ik veertig uur per week en in de avonduren studeer ik. Het afgelopen jaar heb ik drie avonden per week een opleiding gedaan, dat is wel een beetje uitzonderlijk. Volgend jaar ga ik een premaster actuariële wetenschappen doen en daarna de master.

Trainee

Vlnr: Josselin, kantoorhond Disco en collega Ralph Kuijer

Iets extra’s doen

Inhoudelijk weet ik precies wat ik leuk vind. Sinds januari werk ik bij verzekeraar Aegon op een pensioenindexatie-project. De cultuur bij House of Bèta is dat je iets extra’s doet bij de opdrachtgever. Ik probeer daarom altijd buiten mijn werkveld te kijken om iets extra’s te brengen op de afdeling. Zo heb ik meegewerkt aan de uitbreiding van een bestaande rekentool binnen het team.

Werken via detachering

Bij House of Bèta werken veel mensen die via Talent&Pro binnen zijn gekomen, en dus een interesse hebben in financiële dienstverlening. Die mensen hebben vaak wel iets anders gestudeerd, maar iedereen heeft wel hbo of universiteit gedaan. Het belangrijkst is dat je het leuk vindt om gedetacheerd te worden, dus om geregeld van werkplek en opdracht te wisselen. House of Bèta is een geweldig bedrijf als je ervan houdt om nieuwe dingen te ontdekken. Bij House of Bèta werken mensen die zich willen ontwikkelen. Ik voel me veilig om hier van alles uit te proberen. Mensen accepteren elkaar zoals ze zijn.

Over vijf jaar ben ik gediplomeerd actuaris!

Mijn precieze plannen voor de komende tijd heb ik wel goed in mijn hoofd zitten. Over vijf jaar werk ik hier nog steeds. Dan ben ik gediplomeerd actuaris en gedetacheerd bij een bedrijf dat mijn actuariële, wiskundige of analytische kennis goed kan gebruiken. Ik ken dan ook meerdere programmeertalen en heb zo veel verschillende situaties op de werkvloer meegemaakt dat ik mijn People Manager niet meer nodig heb. Van werken aan mijn eigen ontwikkeling naar een voorbeeld zijn voor de nieuwe lichting Talenten bij House of Bèta. Dat zou mooi zijn!

Contact

Meer weten over onze organisatie, traineeships of diensten? Wij vertellen er graag meer over.

Stel je vraag

+31 (0)88 − 17 01 480

info@houseofbeta.nl
Utrecht Euclideslaan 2
3584 BN Utrecht
Delft Olof Palmestraat 14-18
(unit 4-5)
2616 LR Delft