#Blog | Van manager naar talent Business IT: een stap opzij of juist vooruit?

Ontwikkeling is vooruitgang, right? Continu stappen naar voren zetten en zo snel mogelijk richting je doelen werken. Tegenslag kost namelijk tijd en time is money. Nou ja, geld is vooral mooi meegenomen… Het gaat er vooral om dat je het slimste en meest succesvolle talent bent op de arbeidsmarkt, toch? Het verhaal van onze collega Hayven bewijst het tegendeel. Hayven startte na zijn studie International Business & Languages bij een start-up als Operations Manager, maar ontdekte dat een stapje opzij soms nodig is om te groeien als professional.


I’m in: droomstart als operations manager!

Direct na zijn studie International Business & Languages begon Hayven aan zijn eerste echte baan. Als operations manager mocht hij gelijk aan de bak: hij begeleidde stagiaires, stuurde collega’s aan en mocht, naast zijn operationele werkzaamheden, belangrijke operationele beslissingen nemen. Hij leerde ontzettend veel in de eerste zeven maanden van zijn professionele loopbaan. Applicaties testen, marketingcampagnes opzetten, marketingcampagnes en procesautomatisering waren werkzaamheden waar hij kennis mee maakte.

I’m out? Investeren in een duurzame toekomst

Toch knaagde er diep van binnen iets. Het IT-landschap en data-analyse waren thema’s waar Hayven mee te maken kreeg in zijn nieuwe functie. Hij had het geluk dat hij hier meteen aan mocht werken, ondanks het feit dat hij geen IT-achtergrond had. “Dat ik me er zo in thuis voelde was fijn, tegelijkertijd besefte ik dat ik nog veel kon leren op dit vlak. De generieke managementopleiding die ik had gevolgd aan de Avans Hogeschool in Den Bosch maakte weliswaar dat ik goed voorbereid mijn managementskills kon toepassen, maar ik ontdekte in mijn eerste zeven maanden ook dat ik mij vooral qua kennis en skills wilde ontwikkelen binnen het domein van de IT en data-analyse.”

Carrièreswitch van manager naar IT’er zonder vooropleiding

Het is fijn om te weten wat je wilt, maar spannend om te weten dat je nog veel te leren hebt. Dat gold ook voor Hayven. Met een mooie functie op zijn cv en een doel dat zich steeds scherper begon af te tekenen aan de horizon begon hij zijn zoektocht. Er is immers enorm veel behoefte aan young professionals met het analytische en communicatieve talent om grote hoeveelheden data om te zetten in betere dienstverlening. Business analist, data analist, allemaal mooie mogelijkheden voor een talent met ambities binnen de IT. “De spanning zat hem bij mij vooral in de onzekerheid die mijn carrièreswitch met zich meebracht. Ik had nog lang operationeel manager kunnen zijn, maar het sloot toch niet helemaal aan bij wat ik wilde. Dan moet je lef tonen en verder kijken. Oriënteren, solliciteren en kansen ontdekken.”

Een talent met lef bij House of Bèta

En lef tonen deed Hayven. “Wat ik zocht werd mij aangeboden bij Talent&Pro en bij dochterlabel House of Bèta. Met verschillende ontwikkelprogramma’s en traineeships IT om uit te kiezen, coaching van een People Manager en de mogelijkheid om onbeperkt opleidingen te volgen was het precies wat ik nodig had om mijn skills te ontwikkelen.” Hayven koos ervoor om de stap opzij te zetten. Van manager naar Talent bij House of Bèta. In het ontwikkeltraject kan Hayven diverse opleidingen volgen en tegelijkertijd werkervaring opdoen in de IT. “Ik koos niet voor House of Bèta omdat ik geen manager meer wilde zijn of de functie te zwaar was, maar omdat ik wist dat ik nog genoeg te leren heb. Pas als ik het idee heb dat ik álles aan het leren ben binnen het vakgebied dat ik leuk vind kan ik zeggen: nú ben ik gelukkig met wat ik doe en met wat ik bereikt heb. Bij House of Bèta ben ik goed op weg.”

Acceleren in het traineeship: van servicedesk naar multi channel-specialist in 3 maanden

In de eerste drie maanden bij zijn opdrachtgever heeft Hayven zijn waarde al getoond. Al snel na zijn onboarding kon hij starten op de IT-servicedesk bij de Rabobank, waar hij inmiddels zijn tweede opdracht te pakken heeft. “Als multi channel-specialist help ik de data die we uit onder andere Google Analytics halen vertalen naar slimmere IT-oplossingen met behulp van artificial intelligence-technologie. Ik kreeg van een collega binnen de Rabobank de tip dat ze daar op de afdeling iemand zochten. En wat is gaver dan werken met kunstmatige intelligentie?!” Wat een paar maanden geleden misschien een stap terug leek, blijkt al snel een goede investering in zijn toekomst. “Om te accelereren is terugschakelen soms nodig. Dat blijkt voor mijn carrière niet anders te zijn.”

Ben jij net als Hayven Iylia geïnteresseerd in IT en data-analyse, maar vooral ook enorm gemotiveerd om binnen dit vakgebied een mooi groeipad uit te stippelen? Kijk dan naar ons traineeship Business IT, Traineeship IT zonder vooropleiding IT, Traineeship Data Science of Traineeship Software Development.

Contact

Meer weten over onze organisatie, traineeships of diensten? Wij vertellen er graag meer over.

Stel je vraag

+31 (0)88 − 17 01 480

info@houseofbeta.nl
Utrecht Euclideslaan 2
3584 BN Utrecht
Delft Olof Palmestraat 14-18
(unit 4-5)
2616 LR Delft