Als actuarieel talent ben je anders dan de rest. Waar de meeste mensen schrikken van een wiskundige vraag, gaan jouw ogen stralen. We hebben het dan niet over de tafel van drie en de stelling van Pythagoras. We bedoelen actuele vraagstukken als hoeveel geldreserve een pensioenfonds of verzekeraar moet aanhouden om haar diensten op de lange termijn aan te kunnen blijven bieden. Of welke risico’s een pensioenfonds of verzekeraar loopt met de huidige bedrijfsvoering en strategie. Met deze vraagstukken ga jij je als young professional bezighouden in het traineeship Actuarieel Rekenaar.

Het ontwikkeltraject in het traineeship Actuarieel Rekenaar

De basis van ons traineeship Actuarieel Rekenaar bestaat uit drie onderdelen.

 • Kennismaking met House of Bèta, collega’s en ons opleidingsaanbod tijdens de onboarding
 • Waardevolle praktijkervaring opdoen bij toonaangevende klanten in de financiële dienstverlening
 • Doorlopend opleidingen via ons Brain Development Lab, waar de theoretische basis van jouw ontwikkeling wordt gelegd en je begint met Actuarieel Rekenen, VBA/Excel en vaardigheidstrainingen

De opdrachten: aan de slag met verzekeringswiskunde
In het traineeship Actuarieel Rekenaar ga je op detacheringsbasis werkervaring opdoen bij verzekeraars en pensioenfondsen zoals Nationale-Nederlanden, a.s.r. en PGGM. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met de berekening van geldreserves en de financiële risico’s die jouw opdrachtgever loopt. Doorgroeien staat bij een jonge organisatie als House of Bèta centraal. Zodra je voldoende operationele ervaring hebt opgedaan, ga je aan de slag met berekeningen op strategisch- en portefeuilleniveau of ga je modellen en tools bouwen. Waarmee je voor opdrachtgevers bedrijfsprocessen optimaliseert, rapportages perfectioneert en op het gebied van werkprocessen innoveert. Zo stomen we je samen klaar voor een rol als consultant, data-analist, modelleur of actuarieel analist.

De opleidingen voor jou als trainee Actuarieel Rekenaar
Met onze opleidingen breid jij je theoretische kennis en vaardigheden uit. Als trainee Actuarieel Rekenaar volg je intensieve opleidingen zoals Actuarieel Rekenen, SQL, VBA, Agile/Scrum en Inleiding Financial Risk. Een master Actuariële Wetenschappen kan een mooi vervolg zijn om officieel de titel van actuaris te behalen! Je persoonlijke ontwikkeling en groei vinden wij even belangrijk als inhoudelijke kennis, daarom hebben we allerlei vaardigheidstrainingen die jouw skillset naar een volgend level tillen. Het beste uit jezelf halen, vinden wij enorm belangrijk.

De coaching van jouw People Manager
Een traineeship bij House of Bèta betekent niet alleen mooie opdrachten, kennisopleidingen en vaardigheidstrainingen. Vooral ook coaching op professioneel en persoonlijk vlak van jouw eigen People Manager. Een sparringpartner én jouw belangrijkste aanspreekpunt binnen House of Bèta. Jullie maken kennis tijdens het tweede sollicitatiegesprek. Leren elkaar nóg beter kennen in de onboarding en gaan een duurzame relatie met elkaar aan. Samen met jouw People Manager ga je op zoek naar die stip op de horizon zet je de juiste stappen in die richting.

Wat bieden we onze Bèta’s?

 • Startsalaris van € 2.100,- bruto (op basis van 40 uur per week), een bonusregeling én vakantiegeld
 • Direct een vast contract
 • Een salaris dat snel met je meegroeit
 • Coaching op elk gewenst moment van jouw People Manager
 • Genoeg ruimte om door te groeien en jezelf te ontwikkelen
 • Een leaseauto met bijbehorende tankpas voor zakelijk én privé gebruik

Wat vragen we van onze Bèta’s?

 • Net klaar met je hbo- of wo-studie (voorkeur naar een bèta studie)
 • De ambitie om te groeien op professioneel en persoonlijk vlak
 • Goed, nee geweldig met cijfers; analytisch en scherp
 • Enthousiast over detachering en daarmee ook flexibel ingesteld
 • Woonachtig in de Randstad

Werk maken van deze vacature?

Solliciteer op het traineeship Actuarieel Rekenaar en vertel ons waarom jij de geschikte kandidaat bent. Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem contact op met Tobias.

tobias.weier@houseofbeta.nl

06 – 52 39 28 75

Solliciteer nu Of maak eerst vrijblijvend kennis

Dit bieden we jou

 • Een People Manager als persoonlijke mentor
 • Onbeperkt opleidingen via onze eigen Academy
 • Startsalaris van € 2.100,-
 • Extra bonusregeling
 • Goed gezelschap van andere Beta’s
 • Auto van de zaak

Contact onze recruiter

Tobias Weier

Corporate Recruiter

Ik ben Janine

Als trainee Actuarieel Rekenaar ga jij handige rekenmodellen bouwen en controleren
Ik ben Janine, teamlead bij een grote pensioenuitvoeringsorganisatie. Wij beheren verschillende pensioenfondsen. Voor het berekenen van de premie’s zijn we afhankelijk van veranderende wetten en demografische ontwikkelingen. Een collega merkte op dat na de laatste aanpassing van het rekenmodel er wel hele hoge pensioenpremies uit het systeem rolden. 

Als trainee Actuarieel Rekenaar ga jij voor Janine de fouten in het rekenmodel opsporen. In dit geval was gebruik gemaakt van onjuiste sterftecijfers voor de populatie van het betreffende pensioenfonds. Je haalt de fouten uit de berekening, zodat de berichten met kloppende pensioenpremies op tijd naar de verzekerden verstuurd kunnen worden. Als Actuarieel trainee ontwikkel je kennis en vaardigheden die van belang zijn voor jou en je werk:
 • Je leert de verschillende producten kennen bij je opdrachtgevers
 • Je doet veel direct toepasbare kennis op door de opleiding Actuarieel Rekenaar, die je in deeltijd volgt
 • Je maakt handig gebruik van jouw Excelkennis en blijft je ontwikkelen op het gebied van tooling (denk aan VBA, Power BI & SQL)
 • Je leert jouw analytisch vermogen inzetten voor de uitdagingen van de klant
 • Je ontwikkelt je met behulp van je People Manager ook op het gebied van competenties
 • Je leert jouw cijfermatige kennis en affiniteit met systemen praktisch en dienstverlenend toe te passen

Jouw groeipad

0-2 jaar
Junior Specialist / Analist

Brede oriëntatie binnen jouw traineeship

Startersrollen in pensioensector, verzekeringen en bancaire sector

2-4 jaar
Specialist / Analist

Specialisatie en leiderschapsontwikkeling

Pensioenspecialist
Data-steward
Data-analist
Tester
Actuarieel rekenaar
Medewerker RISK

4+ jaar
Senior Specialist / Analist

Strategiebepaling en talentcoaching

Actuarieel medewerker
Actuarieel analist
Actuaris
Data modelleur
Actuarieel tester
ALM specialist
Data analist
RISK manager
Risk analist
BI consultant

5+ jaar
Principal Specialist / Analist

Consultancy en advies

Actuaris

€ 2.100,-
€ 4.625,-

Je kan komen te werken bij o.a.

Solliciteren bij House of Beta, dit kan je verwachten!

1. Sollicitatie via de websiteSolliciteren

Via onze site kun je solliciteren met je CV of je LinkedIn-pagina. Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters contact met je op!

2. Telefonische screeningScreening

Samen met een van onze recruiters bespreek je het traineeship, jouw ambitie en motivatie. Zijn jullie allebei enthousiast? Dan plannen jullie een eerste sollicitatiegesprek!

3. Eerste gesprek met een Corporate Recruiter1e gesprek

Je gaat op sollicitatiegesprek bij een van onze recruiters. Naast natuurlijk de nodige vragen over jou, gaat hij of zij ook dieper in op het traject dat House of Beta aanbiedt.

4. Tweede gesprek met een People Manager2e gesprek

Zijn jullie beide enthousiast, dan volgt een tweede gesprek met de People Manager. In dit gesprek ga je dieper in op jouw ontwikkeling, ambitie en raakvlakken met House of Beta.

5. Telefonisch arbeidsvoorwaardengesprekArbeids- voorwaarden

Zijn jullie beide positief? Dan ontvang je ons arbeidsvoorwaardenpakket! Samen met de recruiter plan je een telefonische afspraak in waar je al je eventuele vragen kunt stellen.

Gefeliciteerd!

Jij bent een echte T&P’er. We gaan direct aan de slag om de eerste stappen in jouw carrière te zetten, en je gaat starten in onze introductie!

Work smart, play hard!

Bij House of Bèta gaan hard werken en lol maken hand in hand. De events die we organiseren maken jouw baan bij ons nóg leuker!

Bekijk de skitripvideo

House of Bèta: jouw ontwikkelomgeving

Onze Talenten en -Professionals voegen al meer dan twintig jaar waarde toe bij onze opdrachtgevers. Sinds 1999 onder de naam Talent&Pro. Sinds 2019 als de professionals van House of Bèta, waar de bèta's van Talent&Pro zijn ondergebracht om gerichter klant aan quant te koppelen.

House of Bèta: a Talent&Pro company!

House of Bèta is dus nog steeds sterk verbonden aan Talent&Pro. We bedienen net als Talent&Pro veel klanten in de financiële dienstverlening. Maar onderscheiden ons door een divers klantenbestand met opdrachtgevers uit de financiële dienstverlening, de energiesector, telecom en overheid. Net zoals Talent&Pro geloven we in de ontwikkeling van onze mensen, maar we onderscheiden ons door een focus op bèta-vaardigheden en -talenten.

Work smart, play hard

Ons motto is 'work smart, play hard'. Op de werkvloer dragen onze professionals bij aan slimme operationele en strategische oplossingen. Met onze jaarlijkse ski-trip, driemaandelijkse pub quiz, uitjes en unitavonden zorgen we ook voor voldoende 'play hard'!

Solliciteer direct

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Dan kun je twee dingen doen. Solliciteren met de solliciteerbutton, of contact opnemen met onze recruiter!

Solliciteer nu

Contact

Meer weten over onze organisatie, traineeships of diensten? Wij vertellen er graag meer over.

Stel je vraag

+31 (0)88 − 17 01 480

info@houseofbeta.nl
Utrecht Euclideslaan 2
3584 BN Utrecht
Delft Olof Palmestraat 14-18
(unit 4-5)
2616 LR Delft
Eindhoven Kastanjelaan 400
5616 LZ Eindhoven