Het Principalschap van Nils

Nils Kampers
Tycho Spanjer 14 januari 2022
Leestijd

Een carrière bij House of Bèta betekent dat je ervoor hebt gekozen om serieus werk te maken van je kwaliteiten als bèta. Daarbij stimuleren we onze professionals waar mogelijk om een helder doel te verbinden aan hun start bij onze organisatie. Of je nu de beste data scientist op het noordelijk halfrond wilt worden, van je IT-hobby je betaalde fulltime baan wilt maken of gewoon enorm geïnteresseerd bent in de waarde van jouw wiskundeknobbel voor de samenleving. Maar Rome is niet in een dag gebouwd. En dat geldt ook voor een mooie carrière bij House of Bèta. Onze Principal Consultants bereikten het hoogst haalbare, maar ook zij begonnen ooit met het leggen van die eerste steen. Principal Consultant Nils Kampers vertelt hoe hij zijn eigen pad bewandelde en daarmee als Principal nu het pad effent voor collega’s, klanten en House of Bèta.

Iedereen start als Talent

Ook Nils begon als starter in ons ontwikkelprogramma. Dat ontwikkelprogramma begint met een traineeship en leidt vanaf de start van je carrière tot de bestemming die past bij jouw interesse, inzet en ontwikkeling. Voor Nils was dat het Principalschap. Hij vertelt hoe hij ruim tien jaar geleden zijn eigen carrière begon. “Net zoals veel consultants binnen House of Bèta ben ik begonnen als Talent bij ons moederbedrijf Talent&Pro. Van daaruit groeide ik door tot Pro’er. En tegen de tijd dat we in 2019 House of Bèta begonnen was ik Principal Consultant, de laatste stap die je zet in je ontwikkeling als specialist of consultant bij House of Bèta.

Toetreding tot en betekenis van het Principalschap

De eerste jaren van je carrière bij House of Bèta staan in het teken van je eigen ontdekkingstocht. De focus ligt daarbij volgens Nils op de opdrachten die je doet bij klanten en de opleidingen die je volgt om een steeds meer uitdagende opdrachten aan te kunnen. Wanneer je ook de verdiepingsfase van een Pro’er hebt voltooid staat het Principalschap voor je open. Wat dat betekent legt Nils uit: “Als Principal Consultant verschuift de aandacht van het zelf leren en ontwikkelen naar collega’s helpen leren en ontwikkelen. Naast je werkzaamheden bij een opdrachtgever ga je actief aan de slag voor de organisatie House of Bèta. Jouw expertise en ervaring ga je delen. Met collega consultants, met de People Managers binnen het team, met de Account Managers binnen het Salesteam en met de stafmedewerkers op ons hoofdkantoor.”

Talentcoaching

Zelf is Nils ooit begonnen op de front office van een uitvaartverzekeraar, waar hij zich vooral bezighield met klantcontact en polismutaties. Deze eerste kennismaking met het bedrijfsleven was van korte duur, want al na drie maanden volgde een serieuze uitdaging als data analist. Waarna hij bij ABN AMRO, a.s.r en Athora als respectievelijk pricing actuaris, actuarieel consultant en software implementatieconsultant voor IFRS-17 aan de slag ging. Je eigen cv gebruik je als Principal Consultant vooral ook voor een stukje talentcoaching, volgens Nils. “Mijn eigen ontwikkeling en gemaakte keuzes kunnen nieuwe collega’s inspireren. Ook is het voor hen fijn om af en toe met een ervaren Principal Consultant te sparren. Het is mooi dat je anderen kunt helpen en begeleiden, maar hun vragen dragen er ook regelmatig aan bij dat ik zelf op een andere manier naar mijn werk en bijdrage als Principal Consultant ga kijken. Daarnaast delen we onze kennis op verschillende manieren binnen House of Bèta. Wist je bijvoorbeeld dat de Principal Consultants een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de opleidingsstraat van House of Bèta? En dat we al jaren de opleiding Actuarieel Rekenaar intern verzorgen?”

Strategiebepaling: een Principal Consultant heeft een visie op de toekomst

Naast het coachen van collega’s heeft de Principal Consultant ook uitstekend zicht op commerciële en vakinhoudelijke ontwikkelingen die interessant zijn voor de hele organisatie. Nils vertelt: “Met jouw ervaring en het niveau waarop je opereert bij klanten als het gaat om de complexiteit en impact van thema’s kun je ook goed zien hoe de markt zich ontwikkelt. Welke vaardigheden worden belangrijker voor de data-, business IT- en actuariële professional? Wat zijn bijvoorbeeld dominante programmeertalen of systemen, waar de meest innovatieve organisaties mee werken? En vanuit het perspectief van de financiële instellingen die ik als actuarieel specialist bedien: welke wijzigingen in wet- en regelgeving komen eraan die impact hebben op de kernprocessen van banken, verzekeraars en pensioenfondsen?”

Meerwaarde creëren als Principal Consultant

Hoe Nils zijn kennis en ervaring gebruikt om van toegevoegde waarde te zijn als Principal Consultant licht hij kort toe. “Als je kunt voorspellen waar die uitdagingen en hiaten gaan ontstaan op het gebied van kennis, bedrijfsprocessen en de professionele vaardigheden van het personeel, dán ben je in staat om waarde toe te voegen. Niet alleen voor opdrachtgevers en collega’s, maar ook voor House of Bèta als organisatie. Dat is ten slotte onze kracht: direct kennis en menskracht leveren, maar ook praktisch adviseren en wendbaar zijn zodra de markt nieuwe dingen vraagt. Als Principal Consultant bij House of Bèta heb je daar een bepalende rol in en adviseer je het kantoorteam continu op strategisch niveau over hoe we gericht meerwaarde kunnen creëren.”

Meer horen van onze Principals?

In 2022 staat er weer een kennissessie op het programma. Houd onze website en socials in de gaten. Nils Kampers en ons team van Principal Consultants nemen je graag mee in de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van data-, risk- en actuariële vraagstukken.

Nils Kampers

Principal Consultant

GEÏNTERESSEERD IN EEN CARRIÈRE BIJ HOUSE OF BÈTA?

Treed dan in de voetsporen van HoB’ers als Nils Kampers en solliciteer op een van de traineeships of vacatures!

Deel dit blog