7 redenen waarom opleidingen en certificeringen jouw carrière boosten

Het belang van opleidingen en certificeringen in de IT
Khalid Toufik 17 oktober 2023
Leestijd

De wereld van data en informatietechnologie (IT) is een branche die voortdurend evolueert en groeit. In een halve eeuw zagen we het mainframe tijdperk ruimte maken voor de personal computer. Die popularisering van technologie maakte plaats voor het dotcom-tijdperk. Voor we het wisten greep de hele wereld dagelijks naar een mobiel en naar de cloud. Het data-tijdperk is nog niet voorbij of de AI-revolutie dient zich alweer aan. Wie niet bijblijft, raakt snel achterop. Dat is een uitdaging voor data- en IT-professionals, maar biedt ook uitstekende mogelijkheden voor talent om in de spannende wereld van tech-wereld te stappen. Opleidingen zijn daarom bepalend. Dit is waarom…

 1. Blijf relevant in een snel veranderende vakgebied

Wat vandaag hot is, kan morgen verouderd zijn. Opleidingen en certificeringen stellen je in staat om bij te blijven met de nieuwste technologieën, trends en best practices. De juiste opleidingen en certificeringen maken je waardevol voor werkgevers en stellen je in staat om deel te nemen aan cutting-edge projecten en initiatieven. Certified Information Systems Security Professional (CISSP), Cisco Certified Network Associate (CCNA) of Certified Data Professional (CDP): ook bij de opdrachtgevers van House of Bèta kom je met de juiste certificaten sneller aan de bak.

 1. Erkenning en geloofwaardigheid

Het behalen van officiële certificeringen van gerenommeerde instellingen geeft je geloofwaardigheid en erkenning. Organisaties vertrouwen op deze certificeringen als bewijs van je bekwaamheid en expertise. Dit kan leiden tot snellere promoties, mooiere opdrachten en gave kansen. Als Certified Data Scientist (CDS) of actuarieel analist (AA) verzeker je jezelf van voldoende autoriteit om bij de gaafste organisaties aan de slag te kunnen.

 1. Meer kennis is meer salaris

Het is geen geheim dat gekwalificeerde professionals in data en IT goed worden betaald. Certificeringen kunnen je een aanzienlijk hoger salaris opleveren dan niet-gecertificeerde collega’s. Dit maakt opleidingen en certificeringen een investering die zichzelf snel terugverdient. Bij House of Bèta zijn opleidingen, certificeringen en studiepunten gekoppeld aan je salaris. Logisch wellicht, maar niet bij alle organisaties vanzelfsprekend. Meer opleidingen is meer kennis is meer uitdaging is meer beloning. Reken uit je winst.

 1. Verbeterde Inzetbaarheid

In een competitieve arbeidsmarkt kun je met het behalen van certificeringen je onderscheiden van de rest. Zelfs of juist in een krappe arbeidsmarkt met een groot tekort aan slimme data- en IT-specialisten ben je met een goed cv extra interessant. En laat je cv nu een mooi plekje bieden om al je certificeringen en opleidingen op te sommen. Interessant als je al een mooie basis had en je carrière een boost wilt geven, maar ook als je geheel nieuw bent in de branche en via ons Switch Career-traject opnieuw begint in de data en IT.

 1. Diversifieer je Vaardigheden

De wereld van data en IT is breed en divers. En de specialisatiemogelijkheden uitgebreid:

 • Data-analyse
 • Cyber security
 • Cloud computing
 • Software development
 • Netwerken en infrastructuur
 • Kunstmatige intelligentie en machine learning
 • DevOps
 • Databasebeheer
 • Internet of Things
 • Projectmanagement

Het houdt niet op. Opleidingen en certificeringen stellen je in staat om de mogelijkheden te verkennen en je vaardigheden te diversifiëren. Beter kiezen of gevarieerder werken: opleidingen maken je hoe dan ook flexibeler en veelzijdiger als specialist.

 1. Bouw een Sterk Professioneel Netwerk op

Het zit al in de aard van detachering, maar het element opleidingen en certificeringen van een carrière bij House of Bèta biedt óók kansen om te netwerken. Je leert van en ontmoet continu professionals, docenten en medestudenten. Tijdens een cursus bijvoorbeeld of tijdens een training. Daarmee bouw je bewust of onbewust aan een netwerk dat mogelijkheden biedt voor samenwerking, mentorschap of een leuke baan in de toekomst.

 1. Zelfvertrouwen en Voldoening

Misschien nog wel het belangrijkste voordeel van opleidingen en certificeringen voor een data- of IT-professional is het psychologische effect ervan. Het behalen van certificeringen geeft niet alleen erkenning, maar ook zelfvertrouwen in je vaardigheden. Dit zelfvertrouwen zal je helpen om met overtuiging te spreken over je kennis en bekwaamheid. Het spreekt opdrachtgevers en werkgevers aan, maar helpt je ook meer gedaan krijgen on the job. Een mooie bijvangst is dat je straks ook de knapste kop op de afdeling bent.

Haal je opleidingen en certificeringen met een carrière bij House of Bèta

House of Bèta biedt verschillende mogelijkheden om relevante opleidingen en certificeringen te behalen, bijvoorbeeld op het gebied van business change management, data & IT of actuarieel. Solliciteer voor een traineeship, voor Next Career als je al ervaring hebt in een relevant veld, of voor Switch Career als jij je graag omschoolt. Een carrière bij House of Bèta biedt je toegang tot onze Academy, onze opleidingsstraten en online platforms zoals Udemy. Geef je professionele carrière een boost bij House of Bèta en solliciteer nu.

Stefan de Hoop

Business Intelligence Specialist

Wil jij ook werken in de wereld van IT?

“TIJDENS MIJN TRAINEESHIP BUSINESS IT HEB IK ONTDEKT HOE BINNEN VERSCHILLENDE ORGANISATIES EN AFDELINGEN KLANTDATA EN BEDRIJFSPROCESSEN GEBRUIKT EN VERBETERD WORDEN.”

 

Deel dit blog