Thijs Dammers: Pensioen Service Delivery

Portretfoto Thijs
Mathijs 29 juni 2023
Leestijd

Thijs heeft een duidelijk doel voor ogen! Een portfolio opbouwen waarmee Thijs kan aantonen dat hij veel ervaring heeft opgedaan tijdens zijn House of Bèta periode. Hij neemt ons mee in zijn werkzaamheden voor Ahold Delhaize Pensioen en heeft enkele goede adviezen voor de nieuwe starters bij House of Bèta. 

Vertel eens Thijs! Kan je jezelf eens voorstellen?

Ik ben Thijs, 28 jaar en sinds eind 2021 in dienst getreden bij House of Bèta. Na de havo ben ik Sportkunde gaan studeren. In de loop van het tweede jaar wist ik het al; dit is niks voor mij! Ik haal een certificaat, maar wat kan ik ermee? Toen ben ik gaan kijken voor andere mogelijkheden. Uiteindelijk kwam Bewegingswetenschappen op de VU in Amsterdam op m’n pad. Op de VU heb ik kennis gemaakt met natuurkunde en het toepassen daarvan vond ik heel gaaf!

Hoe ben je toen bij House of Beta terecht gekomen?

Toen ik was afgestudeerd dacht ik; ga ik nog verder studeren voor een master of ga ik aan de bak? En dan stel je jezelf ook de vraag; welke kant wil ik eigenlijk opgaan? Het antwoord wist ik eigenlijk direct wel. Software development. Ik wil programma’s gaan ontwikkelen en codes gaan rammen. Na veel gesprekken leek het mij wel goed om niet te veel op één vakgebied te focussen. Mezelf iets breder opleiden, zodat de opties om ergens binnen te komen makkelijker zou gaan. Als je kennis van data hebt, is dit voor veel organisaties een stuk aantrekkelijker.

“Het advies om mijn visie zo breed mogelijk te houden, daar heb ik zeker iets meegedaan”

Waarom heb je ‘Ja’ gezegd tegen een avontuur bij House of Bèta?

De arbeidsvoorwaarden vond ik aantrekkelijk. Dat is toch het eerste waar je naar kijkt. Ook of het je interesseert natuurlijk. De gesprekken waren heel transparant en gaven mij een goed gevoel. De sfeer sprak mij ook direct aan en ik kreeg niet echt een bureaucratisch gevoel. Je staat net aan het begin van je carrière, waar moet je dan op letten? Hoe fijn is het dan om een People Manager aan je zijde te hebben.

Samen met mijn People Manager spar ik voornamelijk over het opbouwen van mijn portfolio. Ik ben van mening dat als je de bèta kant opgaat, moet je naar mijn mening kunnen aantonen dat je iets kan bouwen. Ik wil wel iets bouwen wat een meerwaarde kan bieden, niet zomaar een boter, kaas en eieren.

Thijs, waar focus jij je op?

Bij veel bedrijven vragen ze veel ervaring en bepaalde kennis. Dus zo’n portfolio met veel opdrachten is voor mij een belangrijk doel. Dit bouw ik op door veel certificaten te behalen. Ik ben lekker bezig! Kortgeleden heb ik SQL en power BI en nu zit Azure ook in the pocket. Ik merk aan mezelf dat ik hier veel energie van krijg. Blijven leren en steeds een groter portfolio opbouwen.

“Heel veel kennis opdoen en certificaten behalen, daar wil ik in een korte tijd voor gaan”

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Het begin van mijn opdracht is anders dan nu. Tijdens mijn inwerkperiode moest ik iedere dag naar kantoor. Ik woon zelf in Den Bosch en mijn opdracht zit in Zaandam. Iedere dag twee uur heen en twee uur terug, dat is vrij pittig… In november begon ik bij Ahold Delhaize Pensioen. Ik ging in het donker naar kantoor en ging in het donker naar huis. Ik had voor een auto kunnen kiezen, maar rondom Amsterdam heb je altijd wel files. Daar zat ik ook niet op te wachten. In de trein kun je tenminste nog wat dingen doen.

In het begin werkte ik op het KCC, het klantcontact center van Ahold. Vooral het beantwoorden van vragen en mensen te woord staan, wat ik in het begin heel spannend vond. Je leert er heel veel van. Je leert met mensen communiceren en over het pensioenfonds. Je krijgt zoveel inhoudelijke vragen, maar in het begin weet je vrijwel niks. Alles snel op zoeken in de documenten en de vraag beantwoorden. Sinds een paar maanden werk ik bij het uitkeringsteam. Als mensen de AOW-leeftijd hebben bereikt, moeten wij de brieven opstellen en berekeningen maken.

In een offertemodel worden de berekeningen gemaakt en wordt de hoogte van het pensioen bepaald. Naast mijn reguliere werkzaamheden ondersteun ik mijn collega’s ook met technische vraagstukken. Bijvoorbeeld om formules in Excel te schrijven om zo handmatig werk te minimaliseren. Ook ondersteun ik in het opstellen van een merge bestand en merge brief om een inhaalslag te maken met het versturen van brieven. Mijn collega’s weten dat ik het leuk vind om hiermee bezig te zijn en kunnen mij gewoon vragen stellen.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik meer over mezelf te weten ben gekomen. Ik zie mezelf als een introvert persoon. Soms vind ik het wel lastig om te zien dat andere mensen makkelijk contact kunnen leggen. Ik heb daar gewoon meer moeite mee. Het is nu eenmaal zo en dat is helemaal prima.

De stip op de horizon, wat is dat voor jou?

Ik wil heel graag data engineer worden. Er zit veel verschil tussen alle datafuncties. Een data engineer is bezig om verschillende databronnen met elkaar in verbinding te brengen en een data analist kijkt heel erg naar data en welke analyse kunnen ze daarop kunnen uitvoeren? En de data scientist die gaat meer complexe analyses uitvoeren.

Ik vind het ook wel leuk om programmeertalen te maken. Dat zie ik mezelf in de toekomst ook doen. Zelf ben ik liever met de codes bezig dan dingen te visualiseren. Ervoor zorgen dat de data met elkaar verbindt en zorgen voor een goede structuur. Als data niet met elkaar verbonden is, kan je ook niks analyseren.

Hoe zorg je voor de juiste balans in werken en je privéleven?

Dat was wel pittig vorig jaar. Mijn oma is vorig jaar overleden en mijn oom was mantelzorger voor mijn opa. Wij moesten helpen met verzorgen, eten maken of gewoon aanwezig zijn. Een paar weken geleden heb ik het hondje van mijn opa overgenomen. Om alles goed in balans te houden probeer ik werk in combinatie met sport en rust goed af te wisselen. Overdag probeer ik te sporten, dan is het toch een stuk rustiger dan in de avond.

“Jij ziet als nieuwkomer vaak wat er beter kan, maak daar op een goede manier gebruik van”

Welk advies zou je willen meegeven aan een starter?

Bij House of Bèta is het belangrijk dat je een portfolio opbouwt, dus daar probeer ik zoveel mogelijk op te focussen. Op je werk kom je vast wel dingen tegen die niet logisch zijn of waarvan je denkt dat het beter kan. Probeer daar iets voor te vinden en leg het voor aan je leidinggevende. Mensen vinden het leuk als je initiatief neemt. Kijk welke kansen er zijn en bespreek het met je manager. Ik vind het leuk om dingen te verbeteren, daar haal ik energie uit.

Wat is tot nu toe je leukste House of Beta ervaring?

Ik heb nog nooit eerder gehoord dat een werkgever een festival voor alleen het personeel organiseerd. Het was ook heel gaaf om buitenlandse collega’s te zien. De sfeer was goed en het was écht goed georganiseerd. Ik kijk uit naar de volgende editie.

Ook geïnteresseerd in een carrière zoals Thijs? Bekijk het traineeship Data Science

Katie Putzes

Technisch Specialist Microsoft

GEÏNTERESSEERD IN EEN CARRIÈRE ALS DATA SCIENTIST?

“TIJDENS MIJN TRAINEESHIP BUSINESS IT HEB IK ONTDEKT HOE BINNEN VERSCHILLENDE ORGANISATIES EN AFDELINGEN KLANTDATA EN BEDRIJFSPROCESSEN GEBRUIKT EN VERBETERD WORDEN.”

 

Deel dit blog