Talent&Pro richt nieuwe tak op voor het opleiden van dataprofessionals: House of Bèta

House of Beta logo glas
Tycho Spanjer 3 maart 2019
Leestijd

Utrecht, 1 maart 2019 – Talent&Pro start met een nieuwe tak voor het opleiden van dataprofessionals: House of Bèta. De nieuwe tak zet op dit moment al ruim 200 dataspecialisten in op de arbeidsmarkt. Daarmee is House of Bèta de grootste speler in de financiële dienstverlening in Nederland die bèta’s naast een baan, ook opleidingen en begeleiding aanbiedt. De professionals richten zich eveneens op andere sectoren en bedrijven waar de behoefte aan dataspecialisten groeit.

Vraag naar dataprofessionals en -analisten

Ronald Hensen, directeur House of Bèta: “Het idee voor de oprichting van deze tak is zo’n drie jaar geleden ontstaan. Binnen de Talent&Pro business units Actuarieel en Business IT zagen wij dat er meer vraag kwam naar support op technische vraagstukken én naar dataprofessionals en -analisten, ook buiten de financiële dienstverlening. Daarbij neemt het aantal afgestudeerden met een bèta-achtergrond dat instroomt in het bedrijfsleven maar geleidelijk toe en volgens onderzoek blijft het tekort alleen maar toenemen. De combinatie van de nieuwe House of Bèta-tak met het succesvolle ontwikkeltraject van Talent&Pro, brengt daar verandering in.”

Ook niet-bèta of economisch technische studies geven volgens Hensen voldoende ingang voor een datagerichte functie. “Affiniteit met wiskunde en/of IT is al voldoende. Doordat we onze mensen opleiden en ontwikkelen, lopen we voorop in de markt op technische vraagstukken en digitalisering”, aldus Hensen.

Digitalisering is niet meer weg te denken

Paul Woerde is aangesteld als commercieel directeur van House of Bèta. Met zijn jarenlange ervaring als unitdirecteur Actuarieel bij Talent&Pro brengt hij veel kennis en ervaring mee uit het bètavakgebied. Woerde: “Bedrijven beseffen zich steeds meer dat digitalisering verder gaat dan enkel de afdeling IT. Om bedrijfsprocessen efficiënter in te richten, is digitalisering niet meer weg te denken en worden processen in toenemende mate met behulp van Big Data geoptimaliseerd. Om dit goed te kunnen doen, zijn dataprofessionals nodig die volledig op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en technologische kennis. Deze hebben wij in huis.”

Opleiden en ontwikkelen

In alle sectoren zijn dataspecialisten in toenemende mate nodig. Of dit nu in logistiek, retail, telecom, bij overheden of in financiële dienstverlening is. House of Bèta biedt iedere bèta-medewerker de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op een steeds hoger niveau met onder andere masteropleidingen op het gebied van Artificial Intelligence, data science en data analytics. “Door ons uitgebreide opleidings- en ontwikkeltraject zetten wij goed opgeleide en gekwalificeerde dataspecialisten in bij onze opdrachtgevers in functies als Data Scientist, Data Analist, Data Developer of Informatieanalist. Alleen door het aanbieden van deze ontwikkelingsmogelijkheden kunnen we de brug vormen tussen bèta’s en het bedrijfsleven”, aldus Woerde.

House of Bèta wil groeien naar 350 professionals in 2023. Daarnaast wil de organisatie vier lokale vestigingen openen, te beginnen in Delft.

Gerjan van Lopik

Business IT Specialist

WIL JIJ AAN DE SLAG BIJ HOUSE OF BÈTA?

House of Bèta is ontwikkelaar van analytisch talent. Bekijk de vacaturepagina of solliciteer direct hieronder voor een open sollicitatie!

Deel dit blog