Kevin Lumaye Schuld: Actuarieel Specialist

Portret Kevin Schuld
Ysabelle Spanjer 2 juni 2023
Leestijd

Kevin Lumaye Schuld heeft sinds een jaar of drie een eigen moestuin en is helemaal klaar om alle verse groenten te zien groeien in de aankomende maanden. Al drieënhalf jaar is hij verbonden aan House of Bèta en nog steeds is Kevin gemotiveerd om te blijven leren. In dit interview blikt hij terug naar de beginfase van zijn carrière, vertelt hij over zijn vaste structuur en geeft Kevin enkele tips voor de nieuwe generatie.

HOI KEVIN, WE LEREN JE GRAAG KENNEN! WIE BEN JE?

Ik ben Kevin, 30 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Baarn. Vanaf mijn vierde jaar voetbal ik bij de plaatselijke voetbalclub, genaamd Eemboys. Na dit seizoen stop ik met voetbal, want het team valt uit elkaar. We worden allemaal een jaartje ouder he… Gelukkig heb ik twee maanden geleden een nieuwe mountainbike gekocht, dus ik kan gewoon door met sporten. Net zo fijn!

HOE BEN JE BIJ HOUSE OF BÈTA TERECHTGEKOMEN?

Voordat ik bij House of Bèta terechtkwam heb ik Financial Service Management gestudeerd in Utrecht. Door deze studie heb ik een hele brede financiële voorkennis opgedaan.

De financiële sector is vrij groot, dus ik wist nog niet precies waar ik aan de slag kon. Dus wat doe je dan? Ik ben online gaan zoeken naar alle mogelijkheden! Een detacheerder trok mijn interesse, het idee om voor meerdere opdrachtgevers te werken, klonk als een goede optie. Al snel kwam House of Bèta op mijn pad en met name het traineeship Actuarieel Specialist. In mijn eerste jaar heb ik Actuarieel Rekenen doorlopen, waarbij we iedere woensdagavond les kregen volgens een bepaalde module. Wat een topavonden! Voor de les samen eten en daarna de boeken in. Het is een soort verlenging van je studententijd. Leren met collega’s en tegelijkertijd werken, een perfecte combinatie.

HOE IS HET CONTACT MET JE PEOPLE MANAGER?

De People Manager is één van de redenen waarom ik voor House of Bèta heb gekozen. Een functie binnen een organisatie, waarbij men richt op jouw ontwikkeling, waarom zou je dat niet willen? Eén keer in de zes weken staat een vast moment ingepland, oftewel een ‘bila’ binnen de Talent&Pro en House of Bèta muren. Tijdens deze bila spreken we over de voortgang bij mijn opdrachtgever en gebruiken we de tijd om te sparren over mijn ideeën.

“Ik ben best een bescheiden persoon en mag echt wel meer van mezelf laten zien”

Deze ideeën gaan voornamelijk over mijn ontwikkeling binnen House of Bèta. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak ben ik altijd bezig om te blijven leren. Eén van mijn ontwikkelpunten is om meer van mezelf te laten horen, dat doe ik eigenlijk niet vaak. Zo’n interview als dit, is hier een mooi voorbeeld van. Dit had ik een jaar geleden niet zo snel gedaan. Laat mij maar mijn werk doen, dat vind ik prima. Ik hoef niet zo in de belangstelling te staan, maar vindt het wel goed om mijn verhaal met anderen te delen. Dus hier probeer ik nu wel enige verandering in te brengen.

Waar ik trots op ben? Dat ik binnen een jaar het Actuarieel Rekenen heb afgerond. Ik heb niet een wiskundige achtergrond, dus het was best pittig in het begin. In de beginfase heb ik veel gehad aan mijn collega’s tijdens de lessen. Ik kon vragen stellen, sparren en de sfeer onderling was top tijdens deze avonden. Dat geluk heb je ook nodig.

KAN JE JOUW WEEK EENS OMSCHRIJVEN?

Twee keer in de week ben ik te vinden op kantoor van PGGM. Eén dag is vast afgesproken en de tweede dag vind ik zelf prettig om te gaan. Het contact met collega’s geeft mij veel energie en dat heb ik nodig. PGGM zit in Zeist en ik woon in Baarn. Kort ritje! De snelweg hoef ik niet te zien, binnendoor crossen en ben zo op kantoor!

“Ik houd van cijfers en getallen”

Binnen PGGM ben ik deels bezig met casussen van mensen die met pensioen gaan. Het toekennen van de pensioenen. Dagelijks komen aanvragen binnen en deze moet verwerkt worden. Als dit wordt toegekend, gaat deze informatie weer terug naar de klant. Deels werk je in de productie, want niet alles kan automatisch.

Ook houd ik me bezig met de doa’s. Dat zijn overgenomen rechten, die niet standaard kunnen worden uitgerekend. Ik mag me dan vastbijten in rekensheets en dit vind ik erg interessant en leuk! Deze ingewikkelde puzzels pluis ik graag uit. Met de ene doa ben ik een uurtje bezig, de andere kost net wat meer tijd. Daarnaast doe ik veel met data en werk ik samen met een projectgroep. Aan de ene kant veel data-opdrachten (SQL) of Excel problemen. Ook is deze projectgroep opgezet om mijn collega’s wat bij te kunnen brengen.

WAT MOTIVEERT JOU EN WAT ZOU JE ANDERE GRAAG MEEGEVEN?

De constante uitdaging. Het constant blijven leren en jezelf willen verbeteren. Binnen House of Bèta is veel ruimte om te leren en daar maak ik graag gebruik van. In augustus ga ik beginnen met de PrEMAS. Deze volgende stap zorgt voor een berg aan motivatie en ik kijk alweer verder voor na de PrEMAS. Daarna pakken we hem door naar master.

Andere starters zou ik willen meegeven dat nieuwsgierigheid echt op nummer één moet staan, zoveel mogelijk eruit halen en nieuwe skills willen leren. En dat kan! Lekker veel vragen stellen en ook durven om bepaalde interesses uit te spreken.

“In de beginfase van je carrière kan en mag je fouten maken, dus probeer dingen uit”

WAT ZIJN JE FOCUSPUNTEN VOOR DE AANKOMENDE PERIODE?

Ik ben iemand die zijn pad uitstippelt en denk hier veel over na. Mijn eerste doel is om mijn medior presentatie succesvol af te ronden. Dat is stap 1! Privé gezien blijft mijn focus op mijn vitaliteit. De juiste combinatie behouden voor ontspanning, werk en sport. Door het aanbrengen van een structuur in mijn dag en op dezelfde tijden te beginnen en stoppen, zorg ik voor deze juiste balans. Dit betekent ook dat ik in de weekenden mijn studie en werk loslaat. Even ontspannen!

Ik ben graag buiten en met buiten bedoel ik in de moestuin. Ook daar ligt mijn focus. Na een lange werkdag vind ik het heerlijk om de tuin in te duiken. Even naar buiten en in beweging zijn. Alle groentezaadjes zitten erin en nu aandacht geven en hopen op een goede oogst. Een tip voor een beginnende moestuiner; de courgette lukt altijd!

Arnout van den Top

Team Lead Methodology & Testing

GEÏNTERESSEERD IN EEN CARRIÈRE ALS ACTUARIEEL SPECIALIST?

Treed dan in de voetsporen van HoB’ers als Kevin en solliciteer op het traineeship Actuarieel Specialist.

Deel dit blog