Burgers en bedrijven hebben een schat aan informatie tot hun beschikking. Die informatie wordt lang niet altijd optimaal benut, en blijft vaak zelfs onaangeraakt onder het oppervlak verborgen. In ons traineeship Data Science leer je die informatieschatten vinden, opgraven en benutten. Als trainee ontdek jij de waarde van kwantitatieve informatie en leer jij hoe je belangrijke inzichten ontvouwt uit klant- en bedrijfsinformatie. Zo helpen al onze data-professionals afdelingen en beleidsmakers binnen de financiële-, overheid- en energiesector datagestuurd werken. Met als resultaat een scherpere focus op strategische bedrijfsdoelen en optimale dienstverlening richting klanten zoals jij en ik. Big data is een 21e eeuwse wetenschap op zich, die maar enkelen beheersen. Met ons traineeship Data Science word jij daar een van.

Het ontwikkeltraject in het traineeship Data Science

Het traineeship Data Science bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

 • Kennismaking met House of Bèta, collega’s en ons opleidingsaanbod tijdens de onboarding
 • Waardevolle ervaring in de praktijk via opdrachten bij onze klanten
 • Doorlopend opleidingen bij ons Brain Development Lab, waar de theoretische basis van jouw ontwikkeling gelegd en verbreed wordt

De opdrachten: werken met Big Data
Je gaat als young professional gedetacheerd werken voor klanten in de financiële dienstverlening zoals alle grote banken en verzekeraars in Nederland of aan de slag bij onder andere overheidsinstanties en organisaties in de telecom, energiemarkt of transport. In beginsel stomen we je klaar voor het bedrijfsleven waarna jouw eigen groeipad je leidt naar mooie rollen als data analist, BI-consultant of data scientist. Je bepaalt je eigen tempo en samen met je People Manager breng jij jouw skills en ervaring naar een hoger level. Hoe gaaf is het als jij straks de data science consultant bent die élk bedrijf nodig heeft?

De opleidingen voor jou als Data Science trainee
Binnen het Traineeship Data Science is alles erop gericht je snel bekend te laten maken met de mogelijkheden binnen het IT-landschap en dataverwerking. Je begint met de basis en kiest in het tweede jaar met een stevig fundament van jouw opgedane kennis en praktijkervaring voor opleidingen en trainingen die passen bij jouw ambitie in de datawereld. Tijdens de onboarding leer je de fijne kneepjes van dataverwerking in Excel en VBA. Al snel leer je programmeren in verschillende talen en ga je werken met dataverwerkingsprogramma’s en -tools om je analytische vaardigheden te ontwikkelen. Ook een masteropleiding behoort tot de mogelijkheden binnen het groeipad dat jij met jouw People Manager bepaalt. Betaald data science studeren dus, mét professionele begeleiding en mooie praktijkopdrachten.

De coaching van jouw People Manager
De professionele begeleiding komt van jouw People Manager. Hij of zij is jouw steunpilaar binnen het traineeship. Je People Manager is er niet alleen voor je tijdens de onboarding, tijdens je intakegesprekken bij klanten en zeswekelijkse voortgangsgesprekken. Je People Manager is er ook om jou te coachen in alles wat er op professioneel en persoonlijk vlak op je afkomt. Vooral met de People Manager onderscheidt House of Bèta zich van andere detacheerders.

Wat bieden we onze Bèta’s?

 • Een vast contract, maar toch in verschillende keukens kijken
 • Een mooi startsalaris dat met jouw professionele ontwikkeling meegroeit (€ 2.100,- bruto op basis van 40 uur per week)
 • Bonusregeling en vakantiegeld bovenop je salaris
 • Coaching on en off the job met een eigen People Manager
 • Brede doorgroeimogelijkheden met ruimte voor jouw ontwikkeling
 • Een leaseauto met bijbehorende tankpas voor zakelijk én privé gebruik
 • Een mooi thuis waar je in gezelschap bent van 150 gelijkgestemde professionals

Wat vragen we van onze Bèta’s?

 • Een recent afgeronde hbo- of wo-studie (voorkeur naar een bèta studie)
 • Honger naar groei, kennis en mooie kansen
 • Accuraatheid en een sterke analytische blik die altijd vooruit is gericht
 • Flexibiliteit, qua instelling en inzetbaarheid
 • Woonachtig in de Randstad. Korte reistijd betekent meer tijd voor work smart, play hard!

Werk maken van deze vacature?

Solliciteer voor het traineeship Data Science en vertel ons waarom jij de geschikte kandidaat bent. Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem contact op met Christine.

christine.barmentlo@houseofbeta.nl

06 – 46048641

Solliciteer nu Of maak eerst vrijblijvend kennis

Dit bieden we jou

 • Een People Manager als persoonlijke mentor
 • Onbeperkt opleidingen via onze eigen Academy
 • Startsalaris van € 2.100,-
 • Extra bonusregeling
 • Vast contract
 • Goed gezelschap van andere Beta’s
 • Auto van de zaak

Contact onze recruiter

Christine Barmentlo

Corporate Recruiter

Ik ben Anneke

Als trainee Data Science help jij organisaties datagestuurd werken! Ik ben Anneke, manager Customer Experience bij een kleine luchtvaartmaatschappij. Het is onze missie om de (potentiële) reiziger de best mogelijke ervaring te bieden in de voorbereiding op en tijdens de reis. Op dit moment bieden we vluchten aan binnen Europa, maar we willen in de toekomst ook vluchten aanbieden buiten dit continent. Om te komen tot de juiste keuzes hebben we besloten een Data & Intelligence Team op te zetten. We willen een datagestuurde organisatie worden. Daarom ben ik op zoek naar iemand die het als een uitdaging ziet om in het nieuwe team statistische analyses uit te voeren op veel verschillende soorten data. En die de uitkomsten kan omzetten in overzichtelijke conclusies en heldere adviezen.

Als trainee Data Science ga jij voor Anneke aan de slag! Je leert op deze opdracht:
 • Data analyseren voor een groot bedrijf met complexe processen
 • Je bouwt de modellen die data-analyse makkelijker maken
 • Je ontwikkelt datamodellen waar nodig door
 • Je brengt de informatiebehoeften van de verschillende stakeholders in kaart
 • Je leert de processen zo inrichten dat alle stakeholders geholpen zijn
 • Daarom leer je ook optimaal gebruikmaken van tools en technieken als SQL, Power BI, R en LEAN!

Solliciteren bij House of Beta, dit kan je verwachten!

1. Sollicitatie via de websiteSolliciteren

Via onze site kun je solliciteren met je CV of je LinkedIn-pagina. Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters contact met je op!

2. Telefonische screeningScreening

Samen met een van onze recruiters bespreek je het traineeship, jouw ambitie en motivatie. Zijn jullie allebei enthousiast? Dan plannen jullie een eerste sollicitatiegesprek!

3. Eerste gesprek met een Corporate Recruiter1e gesprek

Je gaat op sollicitatiegesprek bij een van onze recruiters. Naast natuurlijk de nodige vragen over jou, gaat hij of zij ook dieper in op het traject dat House of Beta aanbiedt.

4. Tweede gesprek met een People Manager2e gesprek

Zijn jullie beide enthousiast, dan volgt een tweede gesprek met de People Manager. In dit gesprek ga je dieper in op jouw ontwikkeling, ambitie en raakvlakken met House of Beta.

5. Telefonisch arbeidsvoorwaardengesprekArbeids- voorwaarden

Zijn jullie beide positief? Dan ontvang je ons arbeidsvoorwaardenpakket! Samen met de recruiter plan je een telefonische afspraak in waar je al je eventuele vragen kunt stellen.

Gefeliciteerd!

Jij bent een echte T&P’er. We gaan direct aan de slag om de eerste stappen in jouw carrière te zetten, en je gaat starten in onze introductie!

Work smart, play hard!

Bij House of Bèta gaan hard werken en lol maken hand in hand. De events die we organiseren maken jouw baan bij ons nóg leuker!

Bekijk de skitripvideo

House of Bèta: jouw ontwikkelomgeving/Het bedrijf

De talenten en professionals van House of Bèta voegen al sinds 1999 waarde toe bij onze opdrachtgevers. Vanaf 1999 onder de naam van Talent&Pro. Sinds 2019 onder de naam House of Bèta, waar het Bèta-talent van Talent&Pro is ondergebracht om gerichter klant aan young professional te kunnen koppelen.

Talent&Pro

House of Bèta is dus nog steeds sterk verbonden aan Talent&Pro. We bedienen net als Talent&Pro veel klanten in de financiële dienstverlening. Maar onderscheiden ons door een divers klantenbestand met opdrachtgevers uit de publieke sector, de energiesector en financiële wereld. Net zoals Talent&Pro geloven we in de ontwikkeling van onze mensen, maar we onderscheiden ons daarin door een focus op de bèta-vaardigheden.

Work smart, play hard

Talent&Pro staat voor ‘work hard, play hard’. House of Bèta staat voor work smart, play hard.

Solliciteer direct

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Dan kun je twee dingen doen. Solliciteren met de solliciteerbutton, of contact opnemen met onze recruiter!

Solliciteer nu

Contact

Meer weten over onze organisatie, traineeships of diensten? Wij vertellen er graag meer over.

Stel je vraag

+31 (0)88 − 17 01 480

info@houseofbeta.nl
Utrecht Euclideslaan 2
3584 BN Utrecht
Delft Olof Palmestraat 14-18
(unit 4-5)
2616 LR Delft
Eindhoven Kastanjelaan 400
5616 LZ Eindhoven