Jan de Vries schudt de boel op bij opdrachtgevers: “ik houd niet van stilstand”

Khalid Toufik 24 januari 2024
Leestijd

Jan de Vries leeft voor verandering, heeft een hekel aan stilstand. Als goedlachse projectmanager met ruime kennis van IT en (ERP-)systemen is hij momenteel via House of Bèta actief bij Stichting Kredietbank Nederland. Waar mede dankzij hem nu meer verbeterprojecten lopen dan ooit. Zijn uitgebreide ervaring met software-implementaties, (project)management en data maken hem een aanwinst voor elk bedrijf dat gaat voor groei, efficiëntere processen, en effectievere medewerkers. Na twintig jaar als zelfstandig ondernemer staat hij nog bomvol energie elke dag klaar om zaken voor opdrachtgevers en hun klanten slimmer te organiseren. Dat doe hij nu dankzij een vasthoudende Interim Recruiter dus ook voor opdrachtgevers van House of Bèta.


Jij bent al langer zelfstandig ondernemer IT dan wij bestaan. Waarom werk je toch samen met House of Bèta?

Dit is eigenlijk voor het eerst in de ruim twintig jaar dat ik met een bemiddelaar zoals House of Bèta werk. Ik werd vorig jaar benaderd voor een samenwerking door een van jullie Interim Recruiter. Ze was daarin zeer vasthoudend. Dat kon ik wel op prijs stellen. De samenwerking is sindsdien ook altijd goed gebleven. Er worden voor mij interessante contacten gelegd en gemaakte afspraken worden goed nagekomen. Dat ben ik niet gewend. Ik word vaker benaderd door bureaus, vaak ook met leuke uitdagende opdrachten. Maar ik merk dat ze gewoon minder goed zijn dan House of Bèta. Dan leggen ze wel contact maar hoor je niets meer terug of moet je er zelf achteraan gaan. Dat vind ik jammer.

 

Momenteel ben je via House of Bèta werkzaam voor Stichting Kredietbank Nederland. Wat is dat voor organisatie?

De Kredietbank is een stichting en ‘sociale’ bank die mensen helpt bij financiële vraagstukken. We bieden bijvoorbeeld leningen aan, leveren schuldhulpverlening en doen aan inkomensbeheer voor mensen die moeite hebben met hun persoonlijke financiën. Dat doen we ook voor ondernemers, bijvoorbeeld als ze door corona of andere omstandigheden in financiële problemen zijn geraakt. De Kredietbank doet heel belangrijk werk dus. Ik heb veel respect voor mijn collega’s bij de Kredietbank die bijvoorbeeld als budgetcoach met veel geduld en begrip klanten bij ingewikkelde trajecten helpen.

 

Wat is jouw eigen rol binnen de Kredietbank?

Zelf ben ik voorgesteld bij de Kredietbank in de rol van vervangend manager ICT totdat de manager ICT weer beter was. Tijdens zijn vervanging deed ik ook projecten en nadat hij weer terug was, ben ik dit blijven doen. Ik heb bij House of Bèta aangegeven dat ik dat belangrijk vind. Werken aan automatiseringsprojecten met een heldere verbeterdoelstelling geeft mij meer uitdaging dan alleen verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse aansturing van een klein team. Mijn huidige opdracht is een mooie mix daarvan.

 

Ik vind dat je als bedrijf altijd in ontwikkeling moet zijn. Daarom probeer ik bij elke opdrachtgever de boel een beetje op te schudden.”

 

Waar krijg jij energie van als professional?

Waar ik in ieder geval niet van houd is saaiheid en stilstand. Ik vind dat je als bedrijf altijd in ontwikkeling moet zijn. Daarom probeer ik bij elke opdrachtgever de boel een beetje op te schudden. Bij de Kredietbank heb ik bijvoorbeeld een automatiseringsplan gemaakt voor de komende jaren. Inclusief een gedegen planning met diverse projecten gericht op automatisering van bedrijfsprocessen, maar ook op de verbetering van de dienstverlening naar de klant.

Een project waar ik heel enthousiast over ben en dat ik mag leiden draait om de implementatie van een nieuwe netwerkbeheerder die ook alle automatiseringsprojecten gaat doen. Dat heeft wat voeten in de aarde natuurlijk, vooral omdat de huidige netwerkbeheerder al ruim 20 jaar werkt voor de klant. Je haalt een nieuw bedrijf en een nieuwe werkwijze binnen die de organisatie nog niet kent. Maar als er een voor de klant gebruiksvriendelijker alternatief is vind ik dat je altijd voor die vernieuwing moet gaan. Daar help ik ook deze opdrachtgever bij.

Ik vind het leuk om zo’n project te leiden van a tot z. Dus onderbouwen waarom er een nieuwe beheerder en projectenorganisatie nodig is, maar ook de aanbesteding daadwerkelijk uitzetten. Dus de RFI (request for information) opstellen, demo’s organiseren, onderhandelingen voeren, rapporteren over de voortgang, maar ook zorgdragen voor de implementatie en het beheer. Want daar zit meestal de uitdaging. Klopt alles conform wat ik heb gepresenteerd aan de directie en hoe zorgen we daarna met goede SLA’s (service level agreements) voor goed beheer van het nieuwe systeem? Slimme oplossingen invoeren en ervoor zorgen dat die ook echt voor de langere termijn blijven werken, daar word ik blij van.

 

“Slimme oplossingen invoeren en ervoor zorgen dat die ook echt voor de langere termijn blijven werken, daar word ik blij van.”

 

Verandering gaat niet overal even soepel. Maar ook dat houdt mijn werk interessant. Ik heb kleinere maar behoudende organisaties gezien, waarvan je zou denken dat die juist wendbaar zijn. En ik heb enorme bedrijven met een miljardenomzet meegemaakt die niets anders doen dan continu meeveranderen. En meeveranderen moet als je succesvol wilt zijn. Op het moment dat je workflows niet meer goed ingericht zijn, de communicatie op je website niet meer klopt en je systemen verouderd zijn, dan stokt ook je hulpverlening. Klanten haken af en je eigen medewerkers kunnen hun werk niet meer effectief doen.

Gelukkig is de Kredietbank een organisatie die continu kijkt of dingen beter kunnen. Ping, een initiatief waarmee we de drempel verlagen om financiële hulp te vragen, is daar een mooi voorbeeld van. Duidelijkere taal, visuele informatie en een gebruiksvriendelijke website leiden dankzij Ping tot een betere dienstverlening.

 

Je werkt graag projectmatig en bent graag eigen baas. Wat vind je het fijnst aan het zzp-schap?

Het moge duidelijk zijn dat ik wel van een uitdaging en van verandering houd. Als ik dat niet meer ervaar ga ik graag aan de slag met een volgend project of een volgende opdrachtgever. Dat is ook waarom ik projecten zo fijn vind; als je het goed doet is er altijd een duidelijk begin en eind.

Een tweede aspect dat me bevalt aan het zelfstandig ondernemerschap is dat ik zelf het tempo en de aard van mijn werkzaamheden bepaal. Ik beslis wanneer ik een tijdje vrij wil zijn, maar ik kies uiteindelijk ook zelf welke opdrachten ik aanneem. Die vrijheid is onbetaalbaar.

 

Welke tip zou je zzp’ers of interim professionals meegeven?

Als zelfstandige heb je vaak een groot verantwoordelijkheidsgevoel, omdat je natuurlijk en het gezicht én de enige medewerker bent van je bedrijf. Dat maakt dat je soms te veel wilt doen voor je opdrachtgever. En dat is riskant. Want ja zeggen is makkelijk, zorgen dat het lukt is een tweede. Ik heb in het verleden soms voor meerdere opdrachtgevers tegelijk gewerkt. En toen ik het wat rustiger aan ging doen tijdens de coronapandemie beviel dat eigenlijk heel goed. Je doet er als zzp’er goed aan om op je grenzen te letten, en vooral kwaliteit te leveren in plaats van kwantiteit. Daar hebben jij en je opdrachtgevers uiteindelijk meer aan.

Katie Putzes

Technisch Specialist Microsoft

Wil jij ook werken in de wereld van IT?

“TIJDENS MIJN TRAINEESHIP BUSINESS IT HEB IK ONTDEKT HOE BINNEN VERSCHILLENDE ORGANISATIES EN AFDELINGEN KLANTDATA EN BEDRIJFSPROCESSEN GEBRUIKT EN VERBETERD WORDEN.”

 

Deel dit blog